Kezdőoldal » Utazás » Európa » Mekkora annak az esélye, hogy...

Mekkora annak az esélye, hogy tengeri sünbe lépek vagy megcsíp egy medúza a tengerben?

Figyelt kérdés
Júliusban megyek Görögországba, de még soha nem voltam tengerparton. Eléggé félek, hogy valami "rám támad". Mennyire veszélyesek ezek az állatok? Fontos valami papucsféle fürdés közben?
2010. máj. 25. 23:39
 1/9 anonim válasza:
100%
Tengeri rendőrt észreveszed, mert elég jól látható. Nem túl gyakori a medúza "támadás" sem. Én nem hordanék a helyedben strandcipőt fürdés közben, mert eléggé rontja az élményt. Mindig észben kell tartani, hogy ez nem a Te természeres közeged, csak vendég vagy a vízben.
2010. máj. 26. 00:10
 2/9 anonim ***** válasza:
100%

Hát gondolom 50% az esély, vagy belelépsz/megcsíp, vagy nem :)

am én 3 évvel ezelőtt életemben először voltam tengerparton, egy hónap alatt semmi baleset nem volt, pedig elég óvatlan voltam.

2010. máj. 26. 01:05
 3/9 anonim ***** válasza:
Vannak olyan partszakaszok, ahol könnyebb sünbe lépni, mint sün mellé. Máshol nincs sün. Jól láthatóak, ki lehet őket kerülni. A medúzák általában nem veszélyesek, a legrosszabb esetben is csak kellemetlenek. (Ausztráliában már más a helyzet). Papucs nem árt.
2010. máj. 26. 01:43
 4/9 anonim ***** válasza:
100%

Sokszor voltam már tengerparton, még ezek közül soha egyik sem csipett meg, pedig papucsot/cipőt soha nem vettem, kemény legénynek tartom magam.

A sünt kiszúrod messziről, a medúzák is csak akkor csipnek meg, ha b@sztatod őket. Mindig van pár nyomi 8 éves, akik bottal ütik a partravetett medúzákat, na azokat meg is szokta csipni, ha túl közel merészkednek. Vizben láttam már medúzát, elúszott mellettem egy kisebb fajta raj (kb 15 centire votak, mikor észrevettem), de mivel nem szándékoztam bántani őket, ők sem tettek semmit, továbbúsztak az egyik irányba, én meg a másikba.. igaz kicsit izgultam, úgyhogy egyre gyorsabban..

De szerintem ne parázz emiatt. Legrosszabb esetben megcsip, de tényleg nagyon ritka, ha nem Te provokálod.. akkor pedig az olyan, mint egy darázs csipés. Fáj-fáj, de 1-2 nap és kutya bajod. Férfi dolog.

2010. máj. 26. 08:35
 5/9 anonim ***** válasza:
100%
Most esett le az első hozzászóló "tengeri rendőre" - bazze, nagyon nagy :D
2010. máj. 26. 08:44
 6/9 A kérdező kommentje:
húú, akkor megnyugodtam :) köszi a válaszokat meg a személyes tapasztalatokat :D amúgy is ha meglátok valami állatot, messziről elkerülöm, nem fogom piszkálni xD
2010. máj. 26. 20:10
 7/9 anonim ***** válasza:
100%
Nem aggódj ezek miatt, ha félsz, csak elrontod a nyaralásodat. :) A strand szandi nem árt, nekem van egy, szerintem olyan mintha nem is lenne az ember lábán. Horvátországban megszolgálta árát, egyrészt mert a kavicsokon képtelen voltam mezitláb közlekedni, másrészt, a sünöket sem láttam, úgy beleolvadtak a környezetbe... viszont hülyéké a világ, egyességet kötöttünk apummal, hogy vesz nekem búvár szemüveget pipával, ha fogok neki egy tengeri sünt... Hát én ugyan megfogtam, de este volt visítás, amikor próbáltam tűvel kipiszkálni az ujjamból a maradványait :D Nem gondoltam hogy ennyire durván szúr, és még belém is törik a szemét... Nem baj, az élmény megmaradt, belehalni nem haltam bele. A medúzákat el kell kerülni, nem neki úszni, ha látod hogy ott van, és nem lesz semmi baj!
2010. máj. 27. 00:44
 8/9 A kérdező kommentje:

én hozzá nem nyúltam volna ahhoz a döghöz :DD

na de most már nyugodt vagyok, köszi a biztatást (:

2010. máj. 27. 13:24
 9/9 anonim válasza:
vegyél fel klumpát a medúza meg nem bán t ha nem piszkálod vannak igazi delfinek mert én már júniusban megyek
2010. jún. 2. 17:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!