Kezdőoldal » Utazás » Európa » London vagy Budapest?

London vagy Budapest?

Figyelt kérdés
Külföldi magyar vagyok,és gondolkodom azon h Budapestre költözöm vonz,hogy megismerjem a fővárost!Csak van egy másik lehetőség ismerős hív Londonba próbáljak ott szerencsét!Nekem nem idegen külföld élet stílus sokadik éve már járom a európát,Anglia is meg volt már!Vacillálok inkább BP vagy L ti hogy "döntenétek" melyik várost választanátok?Ne az anyagiak oldala alapján közelítsétek meg köszönöm!
2010. máj. 25. 00:39
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
London
2010. máj. 25. 10:16
 12/28 anonim ***** válasza:
Szerintem London, de csak azért, mert ott ismerős hív és "kész" lehetőséged van.
2010. máj. 25. 11:17
 13/28 anonim ***** válasza:
79%

Én budapesti vagyok és Londonban élek.

London... bár az egyik válaszadótól megkérdezném, hogy miért írta: "London nyílván szebb"... Kb úgy hangzik, mintha még életében nem járt volna ott, de hát az mégiscsak "nyugaton" van, tehát tuti szebb. Én ezt annyira nem szeretem. Miért, MIÉRT? kicsinyítik le az értékeiket a magyarok automatikusan?

BUDAPEST GYÖNYÖRŰ! Igenis az egyik legszebb város, ahol valaha is éltem, de tény, hogy az élet Londonban izgalmasabb. Több a szórakozási lehetőség, az emberek nyitottabbak, színesebbek (étsd: érdekesebbek, változatosabbak), rengeteg hely van kirándulni, sétálni, tele van parkokkal. Viszont a hátránya a mérete, nehezebb a közlekedés, tele van a város dugókkal, több órás utazás míg eljut az ember Aból Bbe.

Budapest alapvetően, szerintem élhetőbb, viszont a kérdés, hogy mit keresel egy városban?

Amiért amúgy én itt vagyok és nem ott, az az, hogy itt több a lehetőség és az embereknek jobb a hozzáállása az élethez. Azaz mindenből megpróbálják kihozni a legjobbat (még akkor is, ha éppen szar helyzetben vannak) és nem pedig siránkoznak. Ami hosszútávon meghatározza az általános hangulatot. :-/ Ezt csak azért sajnálom, mert amúgy Bp alapvetően lehetne egy szuper város.

2010. máj. 25. 11:49
 14/28 anonim ***** válasza:
65%

"Kb úgy hangzik, mintha még életében nem járt volna ott"

Tényleg nem jártam még ott életemben. Ilyen is van, mit szólsz? :)

Képeket láttam a Temzéről, a Parlamentről, meg a Buckingham palotáról. Dehát Pestet ismerve, attól még bármilyen lehet, Pestnek tényleg gyönyörű a belvárosi része (amit még a XIX. században építettek, amikor még tudtak), de a peremkerületek a panelházakkal, meg a Csepel, Kőbánya-féle gettókkal igazán nem szemet gyönyörködtetők.

Viszont számításba vettem, hogy az angolok azért mindig is gazdagabbak voltak mint mi, és talán nekik nincsen Demszkyjük. Így jött ki ez a végeredmény. :P

2010. máj. 25. 11:58
 15/28 anonim ***** válasza:
100%

Nem lenéző szándékkal írtam, hogy úgy, hangzik még nem jártál ott, hanem olyan szándékkal, hogy úgy veszem ki ebből, amit írtál, hogy még nem jártál ott. Tehát igazam volt.

Tanuld meg nem lenézni a sajátodat és túlértékelni másokét. Hidd el London nem egy csilivili megacsoda. Vannak szép részei, de összességében szerintem ronda. Ennyi, így.

Ő róluk csak azért hiszi mindenki, hogy jobbak, mert amilyük van, arra viszont büszkék. Mi viszont sajnos még arra sem, amire pedig lehetnénk. Minden városban vannak gettók, sőt! Egy nagyvárosban még több is, mint egy kisebben, mint plö Budapest. És nem csak gettók, hanem ennél jóval szörnyűbb dogok. Látnád milyen itt a metró, vagy sok bolt és üzlet vagy akár a bankfiókok. Javaslom, hogy gyerek ki és sétálj végig az Oxford streeten... elszörnyednél!

Sajnálom, hogy mi magyarok sokszor hisszük azt, hogy a másiké tuti jobb. :(

2010. máj. 25. 12:13
 16/28 anonim ***** válasza:

Rossz helyre címezted az okítást, én máig itt élek, és ennek a legfőbb oka, hogy szeretem a hazámat. Egyébként már rég leléptem volna, itt ugyanis munkanélküli vagyok, és ha csak az én keresetemen múlott volna, már rég éhendöglök.

Ezek sajnos tények, hogy még itt se lehet munkát kapni, és minden csak pusztul lefele, mióta beléptünk ebbe a csilivili új világrendbe. Itt csak korrupció van, meg lopás, sajnos. A város attól még szép, de ez nem a mostani főmuftijaink érdeme, hanem a 2 évszázaddal előttünk élőké.

2010. máj. 25. 12:20
 17/28 anonim ***** válasza:
London mindenképp.
2010. máj. 25. 12:27
 18/28 anonim ***** válasza:
100%

És csak mert az épületeket a 19. században húzták fel már nem is lehetünk rá büszkék? Az, hogy büszkék vagyunk a városunkra, még nem annak a függvénye, hogy kik ülnek a irányítói székekben.

Miért kell mindenbe belekeverni a politikát? Ebben is téveszmében élnek a magyarok. Azt hiszik, mindennek a politikáról kell szólnia, pedig nem.

Büszke vagyok Bpre, mert szép és teszek rá, kik irányítják. Ettől még szép a város és a kijelentésnek semmi köze ahhoz, hogy milyen a politikai rendszer.

Megnyugtatlak amúgy, hogy a britek sem attól nagyok, mert hú, aztán ők nagyon okosak. Abból élnek, hogy anno gyarmatbirodalom voltak. Mondom: anno!

2010. máj. 25. 12:34
 19/28 anonim ***** válasza:
53%

Bizony. És máig megélnek belőle! Ha már nincsenek is gyarmataik, máig van Nemzetközösségük. Az angol meg világnyelv, az amcsik pedig támogatják őket.

Engem is jó érzéssel tölt el, mikor meglátom a Budai Várat, vagy a Hősök Terét, de te miért élsz Londonban? Talán csak nem azért, mert ott lehet megélni?

Inkább azoknak beszélj, akik tömegével írják be, hogy London, mindenféle indoklás nélkül, én amúgyis azt írtam, hogy ha az anyagiak nem számítanak, akkor Budapest. Itt legalább nem kezelnek lenézett bevándorlóként, ha magyarul szólalsz meg :)

2010. máj. 25. 12:42
 20/28 anonim ***** válasza:
100%

Már leírtam miért élek itt. Számomra a szépség nem minden, én élni is szeretnék. Otthon ezt nem hagyják, de ennek semmi köze ahhoz, hogy ettől függetlenül büszke vagyok Bp-re és bármi is van dícsérem.

Amit írtam nem feltétlenül csak neked írtam, hanem mindenkinek, aki magára akarja venni. Csak a te válaszodban szúrt szemet az a mondat, amiért hozzátettem, hogy mit gondolok még. Ugyanis igen, zavar, hogy habár sokan otthon élnek és engem lenéznek, mert volt bároságom eljönni és nem szenvedni tovább, mégis ócsárolják azt, amiben élnek. Ha én élek valamiben, akkor megpróbálom észrevenni, hogy mi az, amiben jó és szép. Sajnos ezt sokan otthon nem teszik. Éppen ez az a nemzteti büszkeség, ami otthon nincs, itt viszont igen. Amúgy nekik nem "nemzetközösségük" van (tudom, ez most otthon nagyon divatos szó lett), hanem csak egyszerüen és szimplán magukkal foglalkoznak és nem mindenki mással. Ja és az amcsik meg csak azért támogatják őkeg, mert a britek nyalják a seggüket. És hidd el, itt is megvannak a problémák.. mert plö ez az amcsikhoz való hozzáállás sem minden helyinek tetszik (sokat van szerencsém beszélgetni velük), de ez már kintre nem jut el, mert nem ezt hangoztatják. A nagyság kicsiben (egyéni szinten) is, nagyban (nemzeti szinten) is azon múlik, hogy mit mutatsz kifele. És ezek itt ebben nagyok és ez az amiben mi nekünk még fejlődnünk kell.

Amúgy nincs harag, nem támadólag írom, amit írok. És még csak nem is kioktatok... egyszerüen csak elmondom a véleményem, mint kivülálló. Talán megtehetem, hisz láttam ezt, meg láttam azt is és ebből levontam egy következtetést. Nem biztos, hogy a leghelyesebbet, de mindenkinek megvan a véleménye, mint ahogy a tied is. Az én előnyöm talán annyi, hogy mint mondtam, láttam mást is és van összehasonlítási alapom. Mert más a hírekből értesülni valamiről és más átélni. Igen, abban igazad van, hogy miért nem mondom azoknak, akik azt írják London. Mert biztos vannak sokan közöttük, akik csak úgy odavágják London, pedig még tényleg nem jártak itt, de hát szomszod fűje...! Tulképp ez nekik is szól.

2010. máj. 25. 13:05
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!