Mi a véleményetek a szlovén tengerpartokról? Melyik városba érdemesebb elmenni?
Ha homokos partot akarsz, akkor menj pl. Bibionába, Olaszországba.
Nincs sokkal messzebb.
Szlovéniában csak sziklás vagy betonos part van. Az említett Portorozi homokos part kiépített, nem természetes.
Egyébként a legszebb szlovéniában Piran a tengerparti városok közül.
Köszönöm szépen a gyors válaszokat!:)
2.:azert parszaz kilometer szamunkra nem mindegy, de kinek mi:)
Megnéztem a kedvedért, Bibione 120 km-rel van meszebb mint a legközelebbi horvát tengerpart.
Ez szerintem nem egy nagy táv, de te tudod.
Viszont ott csak homokos tengerpart van..
A szlovén partszakasz kb. 45 km hosszú. Koper, Izola, Portorož és Piran a főbb városok. Portorož-ban már kétszer nyaraltam, tetszett nagyon. Piranba átsétáltunk kb. 20 perc alatt.
A strandok általában kavicsosak és betonosak; viszont Portorožban és Piranban találsz homokos strandot is (az izolai jobb).
Árban drágább, mint Horvátország; de olcsóbb, mint Olaszország.
A helyiek nagyon kedvesek, a boltokban szájhúzó és pofavágó boltosoktól nem kell tartanotok. Ha tudtok olaszul megértik; viszont a szláv nyelveket is.
Koperba érdemes vásárolni, az autópálya mentén több hipermarket van, olcsóbbak mint a szokványos helyi üzletek.
Egy-egy nap érdemes elmenni Trirsztbe vagy Poreč-be.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!