Milyen a szlovén tengerpart?
A lenyeg az hogy attol is fugg hol jartal elotte.
En csak a balatonig jutottam, igy az elso tengerparti elmenyem Piran es Portoroz.
Piran gyonyoru, de ott nincs klasszikus strand, ahhoz Portorozba kell atmenni. Ott van egy homokos strand, az jo.
Szoval mint elso tengerparti elmeny, annak nagyon jo
Én szeretem a szlovén partszakaszt. Sokkal kisebb a tömeg mint Horváto-ban, nekünk most ebben az életszakaszban két kisgyerekkel ideális. Ha nyüzsire vágysz, akkor ne ide szervezz nyaralást. Koper szép, Izola engem nem ragadott annyira meg, Portoroz nyaralóvároska, Piran hangulatos, nekem nagyon tetszett. Közel van Trieszt, Lipica, Postojna. Kirándulós nyaralásnak tökéletes, strandon fetrengősnek szerintem nem.
Vinni semmit nem érdemes, minden van. A Mercator nevű szupermarketek mindenhol vannak, nem is drágák. Maga a tengerpart, éttermek, a nyaralás szerintem drágább mint Horváto-ban.
"Trieszt közel van"
Ezt többen is írták.
Ha viszont már Triesztbe átmegyek, akkor minek is mennék vissza Szlovéniába, amikor Olaszországnak lényegesen szebb tengerpartjai vannak??!
(Amúgy Trieszt sem egy kimondott nyaralóhely.)
Szerintem az Észak Adria nem kimondottan szebb mint Szlovénia. (Viszont több a homokos (valódi homokos és nem iszapos part.... mint Ankaranban----na az egy picit csalódás volt nekem.
Triestben lehet jókat kirándulni, sétálni, mászkálni. Van hatalmas cseppkőbarlang a közelben. Ott a Miramare-kastély, remélhetőleg egyszer csak "újraépítik" az egykor gyönyörű kertjét, amit évekig hagytak (hagynak) pusztulni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!