Isztriai részre megyünk autóval és szlovénián keresztül tervezzük viszont a szlovén-horvát szakasz között van egy rész ami nem autópályán megy. Ismeri-e valaki arra felé az utat (E751), Mennyire nagy emelkedők vannak, mennyire jól járható?
Vannak elég jó kis emelkedők meg lejtők!mondjuk én nem erre mennék mert rettenetesen lassan járható!
Én a 11-es utat ajanlanam!
Koperből délre indul a 11-es út!Salara az első falu utana Paderna stb az utolso Dragonja!
Egyebkent szezonban ez az út is rogyásig van,van hogy csak araszolni lehet de még mindig gyorsabb mint végig autokazni Izola Portoroz stb partmenti varosokon a nyári csúcsban!
Ha egy kis emelkedőtől is szervízbe kell vinni egy autót, azt nem nevezném autónak és eleve nem indulnék el vele!
Főleg nem az Isztriára!
"Egyszer azért próbálj ki egy 18%-os emelkedőt megpakolt kocsival. Utána beszéljünk róla"
Hát beszéljünk!
Otthon vagyok a témában, mivel az időm jelentős részét H.országban töltöm.
Viszont az is igaz, hogy normális, kiváló állapotú és biztonságos autót használok, melynél fel sem merülhet kérdésként holmi emelkedő.
Viszont!
Rengeteg idős (30-40 éves) autó fut még Horvátországban. Pl. öreg Yugok, Zastavák, régi Fiatok, ezeréves Renault 4-esek stb...
...és évtizedek óta szinte kizárólag csak ilyen utakon használják őket.
Ha néha lemennél a pályáról akkor láthatnád, hogy sokszor olyan elképesztően meredek utakon közlekednek a helyiek, amelyek közelebb állnak a függőlegeshez mint a vízszinteshez.
Azt már csak mellékesen teszem hozzá, hogy nem csak meredekek, de sóderes, keskeny, kanyargó, szakadékokkal szegélyezett védőkorlát nélküli utak ezek, melyeket a helyiek naponta többször is megtesznek a pl. a 40 éves szakadt Renault négyeseikkel.
Ezek után igen kíváncsi lennék arra, hogy milyen kocsival is indulsz útnak, ami egy pici emelkedőtől bekrepál??!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!