persze hogy ki lehet csak gyozd kifizetni a meregdraga hajoutat a kocsidnak.
Az autoberles a szigeteken nagyon olcso erdemes repulovel menni es ott helyben berelni.
Én kihoztam az enyémet amikor kiköltöztem egy távoli szigetre (nem Kanári, hanem Réunion, de ugyanúgy EU). Amibe kerül :
- konténerbérlés (26 vagy 36 lábasok vannak, az egészet ki kell bérelned, nekünk olyan 5 000 euro körül volt
- szállítási díj
- vámdíj (igen, az EU-n belül is van, az ultraperiferikus területekre, nálunk octroi de mer néven fut, a spanyol nevét nem tudom)
- kinti forgalomba állítás díja (helyfüggő)
Tehát összességében 7 ès 10 000 euro között kell számítani a kihozatal esetén, plusz a papírmunka, meg az elvergődés valamelyik kikötővárosig ahonnan indul a konténerhajó.
Nekünk mondjuk megérte, mert a bútoraink is benne voltak, meg minden cuccunk. De csak simán a kocsiért nem béreltem volna konténert.
Pláne hogy a szigeteken viszonylag jó ár-érték arányú kocsikhoz lehet hozzájutni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!