Útvonal Budapestről a Matterhornig - autóval. Hogyan?
Sziasztok!
Augusztusban tennénk egy kirándulást a Matterhornhoz (Täsch-Zermatt).
Nézem az útvonalakat. A legrövidebb út Olaszországon keresztül vezet, de azt a fizetős kapuk miatt elkerülnénk (43€ lenne utanként).
Ausztrián keresztül mennénk, de a Google így is érdekes útvonalat tervez.
1. Miért akar Münchenig felmenni? Nem rövidebb Innsbruck felé, végig Ausztrián keresztül?
2. Mindig kiírja, hogy "az útvonal autószállítást tartalmaz". Útba ejti ugyanis a Furka Basistunnelt, ahol - ezek szerint - csak vonattal lehet keresztülmenni. Fent is vannak az árak a honlaopon, Autoverlad Furka : 27CHF/út.
Miért ez az alapértelmezett útvonal? Ha körbemegyek a szerpentinen, az mennyire necces? Gondolom Svájcban, főleg nyáron ezek teljesen jól járható, jó minőségű utak.
Aki volt már és van tapasztalata, esetleg javaslata, kérem, ossza meg velem!
Előre is hálásan köszönöm!
A vonat Innsbruck felé megy, de ott annyi a szerpentin, hogy az nem igaz, ott autóval egy az, hogy veszélyes, kettő, tripla annyi idő, mire végigcsigázol az Alpokon.
Legegyszerűbb Lichtensteinnél bejönni, onnan Sargans, végig a Walensee mentén, Zürich, Bern, Montreux, Martigny, Saint Vicent - Zermatt.
és nem, Svájcban nagyon nehezen fogsz tudni menni, mert a Tunnelek 95%-a vasútra van tervezve, az autóknak körbe kell menni a hegyeken, és nyáron iszonyat dugók szoktak lenni.
A legegyszerűbb az lenne, ha Bernben letennétek az autót és mennétek SBB-vel.
Mi meg sem kísérelünk Svájcon belül autókázni, tök felesleges, mert vonattal mindenhol sokkal gyorsabban ott vagyunk, ráadásul a parkolás sok helyen nem egyszerű, vagy épp teli van, mellesleg drága is - magyar pénztárcához mérve.
Bp - München - Lichtenstein: 9h 4min
Bp - Innsbruck - Ls.: 9h 15min - a hegyek miatt
Páromék is München felé jöttek, mikor költözött ki, és az út sem 9 óra volt, inkább 12 a szünetek miatt, ezzel számoljatok.
Köszönöm a tippeket!
A vonat azért nem játszik, mert sátorral meg kempingfelszereléssel megyünk, amit elég macerás lenne vonattal szállítani
A "körbe úton" én is gondolkoztam, csak az úgy már 1335km, az eredeti útvonalhoz képest +144km. Mivel éjszaka indulunk, gondolom reggelre már elég fáradtak leszünk, ezért amennyire lehet, szeretnék spórolni a kilométerekkel.
Csak nem tudom, a szerpentinezés mennyire lassít le.
"Csak nem tudom, a szerpentinezés mennyire lassít le."
Nagyon, plusz fárasztó is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!