Kezdőoldal » Utazás » Európa » 2. szamu vádlottként megkellen...

2. szamu vádlottként megkellene jelennem egy tárgyaláson Budapesten. De elmenni nem tudok. Külföldön élek. Kérhetem a "Biztosíték Letételét" (ez egy jog) vagy mi?

Figyelt kérdés

Így ugye nem kell megjelennen a tárgyaláson,nélkülem is megtartják,csak akkor kell mennem ha a bíróság bűnösnek talál ugye? Az ügyvédem képviselhet ott engem egyedül a bizonyítékaimmal amk bizonyítják hogy ártatlan vagyok?? (Mert az vagyok,nem csináltam semmit,csak rosszkor voltam rossz helyen,és belekevertek a sz.arkupacok.)

És ugye így a rendőröket sem küldik rám?

Köszönöm szépen.

2017. máj. 11. 15:07
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

Ha vádlottként idéznek be, és nem jelensz meg, elővezettethető vagy.

Ha tanúként, akkor nem valószínű. Igazolással kimentheted magad (nekem erre már volt példa) de ha megjelensz, az ezzel kapcsolatos költségeket az állam megtéríti,

bizonyos esetekben meg is előlegezi. (legalábbis régebben mikor még én tanultam a jogot, így volt, de azóta változhatott a BE)

2017. máj. 11. 17:43
 12/12 anonim ***** válasza:

A múltkor írtam, hogy annyira be vagy sza*rva, hogy biztos, hogy nem tanú vagy ebben az ügyben hanem vádlott.

Lám eltelt egy hét és kiderült, hogy mégis vádlott vagy.

Kíváncsian várom, hogy mi derül ki rólad egy újabb hét múlva??!

(Most más az az újabb tippem, hogy azért remegsz ennyire, mert visszaeső vagy, és le kellene töltened az előző büntiket is.)

2017. máj. 11. 18:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!