Kezdőoldal » Utazás » Európa » Hova koltoznel a helyemben?...

Hova koltoznel a helyemben? Olaszorszag vagy Magyarorszag? Miert? Nemet es kort irjatok!

Figyelt kérdés

Huszas eveim vegen jaro no vagyok. Jelenleg Finnorszagban elek, nagyjabol mar 8 eve, allampolgar is vagyok. Foglalkozasom: gyogyszeresz. Gyermektelen vagyok.

Nem igazan szeretek itt elni, mert az emberek tobbsege mogorva, egy jo szavuk nincs a masikhoz (es sokkal hatvanyozottabban, mint otthon), hideg van, raadasul szerintem a politika se jo iranyba megy. Ami nyilvan azokban az orszagokban sem fenyes, amiket felsoroltam, de legalabb karpotol a jo ido, illetve, hogy otthon erzem magam.

A diplomamat itt szereztem, szoval nem tudom ez mennyire hatranyos vagy sem. Budapestre azert vagyok, mert vegulis en sosem akartam elkoltozni, szinte a veletlen muve, hogy jott ez a lehetoseg (osztondij), aztan csak "itt ragadtam", Olaszorszag meg lenyugozo, plusz imadom a jo idot. Olaszul felsofokon beszelek. Nyaraltam meg Spanyolroszagban es Portugaliaban is, esetleg meg azokon is gondolkodom (nyelvet gyorsan tanulok).

Ami Budapest mellett szol, hogy van annyi sporolt penzem, hogy tudjak venni egy garzont, illetve megis csak a hazam, ami Del-Europa mellett, hogy magasabbak azert egy kicsivel a berek, bar az ottani lakashelyzetrol nincs informaciom. Kisvarosba semmikepp se szeretnek menni, mert azt mar unom

Azzal most kerlek ne gyertek, hogy magas a munkanelkuliseg. Azt tudom, itt is. Brutalisan magas.

2017. máj. 8. 13:30
1 2 3
 21/23 anonim válasza:

Szia! Elmentél végül Olaszországba? Én itt élek és szintén gyògyszerész vagyok.

Nos, a helyzet nem ròzsás főleg ha külföldiként keresel munkát. Utálom, hogy mindenhol lenéznek ezért, de gondolom ez mindenhol igy megy azért.

2017. máj. 13. 09:55
 22/23 A kérdező kommentje:
Utolso: Meg nem mentem el, meg csak tervezem. Ha gondolod irhatnal privatot, szivesen vennem, ha elmeselned a tapasztalataidat. :-) Persze, gondolom ez a lenezes mindenhol megvan, de attol jobban mar szerintem nem lehet, mint amennyire ez itt megy. :D Legalabbis remelem.
2017. máj. 13. 13:58
 23/23 anonim ***** válasza:
Szerintem válaszd Olaszországot! A mediterrán éghajlat, a tengerpart, a középkori városok csodálatosak. Persze a lényeg, hogy sikerüljön munkát talalnod (sajnos itt hasonlóképp működik mint Mo-on, ismeretség kell vagy olyan plusz tudás, amit az olaszok nem tudnak... pl. idegen nyelvek).
2017. máj. 14. 19:30
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!