Kezdőoldal » Utazás » Európa » Hova koltoznel a helyemben?...

Hova koltoznel a helyemben? Olaszorszag vagy Magyarorszag? Miert? Nemet es kort irjatok!

Figyelt kérdés

Huszas eveim vegen jaro no vagyok. Jelenleg Finnorszagban elek, nagyjabol mar 8 eve, allampolgar is vagyok. Foglalkozasom: gyogyszeresz. Gyermektelen vagyok.

Nem igazan szeretek itt elni, mert az emberek tobbsege mogorva, egy jo szavuk nincs a masikhoz (es sokkal hatvanyozottabban, mint otthon), hideg van, raadasul szerintem a politika se jo iranyba megy. Ami nyilvan azokban az orszagokban sem fenyes, amiket felsoroltam, de legalabb karpotol a jo ido, illetve, hogy otthon erzem magam.

A diplomamat itt szereztem, szoval nem tudom ez mennyire hatranyos vagy sem. Budapestre azert vagyok, mert vegulis en sosem akartam elkoltozni, szinte a veletlen muve, hogy jott ez a lehetoseg (osztondij), aztan csak "itt ragadtam", Olaszorszag meg lenyugozo, plusz imadom a jo idot. Olaszul felsofokon beszelek. Nyaraltam meg Spanyolroszagban es Portugaliaban is, esetleg meg azokon is gondolkodom (nyelvet gyorsan tanulok).

Ami Budapest mellett szol, hogy van annyi sporolt penzem, hogy tudjak venni egy garzont, illetve megis csak a hazam, ami Del-Europa mellett, hogy magasabbak azert egy kicsivel a berek, bar az ottani lakashelyzetrol nincs informaciom. Kisvarosba semmikepp se szeretnek menni, mert azt mar unom

Azzal most kerlek ne gyertek, hogy magas a munkanelkuliseg. Azt tudom, itt is. Brutalisan magas.

2017. máj. 8. 13:30
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:

Örülök, hogy pozitiv elmenyeid vannak magyarsagoddal kapcsolatben. En sem akartam azt a latszatot kelteni, hogy minden negativ.

Ausztriaban elek most mar több, mint 10 eve. En inkabb azt tapasztaltam, hogy eleinte kisse tavolsagtartoak, de amikor mar megismerik az embert, nagyon kedvesek. Rengeteg peldat tudnek mondani, de az elsö ilyen, amire nagyon emlekszem, hogy a szomszedot, akit alig ismertem akkor, megkertem, hogy mig elmentem ket hetre nyaralni, nezzen a kutyamra es etesse meg. Gondoltam, hogy mivel neki is van, megerti a szituaciomat. Szinte kellemetlen volt, mert alig ismertem, de a kutyusomat egyszer elvittem arra az idöre gondozoba, de ott nagyon megbolondult. Igazabol csak hümmögött, morgott valamit de beleegyezett. Mire hazaertem, frissen le volt nyirva a fü, locsolva a kerti viragok es üresek a kukak! Azt meg csak hetekkel utana tudtam meg, hogy a kutyat a sajatjaval együtt naponta elvitte setalni. En annyira meg voltam hatodva, hogy majdnem elbögtem magam felnött ferfi letemre. Es sok ilyet tudnek meg sorolni. Amikor pedig uj motorral vagy autoval ersz haza, a szomszedok max. gratulalnak, de nem teszik a keserü megjegyzeseket, hogy "de jol megy egyeseknek" vagy "ugy hallom, hogy ezekkel az amerikai motorokkal csak gond van." meg ehhez hasonlok.

2017. máj. 8. 21:07
 12/23 A kérdező kommentje:

Nagyon jo, hogy ilyen elmenyekben lehetett reszed! :-)

Melyik varosban elsz? Ausztriarol 1-2 nagyon szemelyes tapasztalat hijjan szinte csak pozitivumokat halllottam, szoval o is egyre eselyesebb. Furcsa, hogy sok helyen nyaraltam mar rovidebb-hosszabb ideig, e Ausztriaban meg nem. Leszamitva a tavalyi 3 napos becsi kiruccanasomat a bp-i nyaralasom alatt. Pont azert mentem, hogy megnezzem milyen ott elso benyomasra. Az idojaras csak 1-2 fokkal volt rosszabb, mint otthon. Bar telen nem tudom, de gondolom kb. hasonlo a szituacio. Es elsore eleg otthonos volt Becs, sok mindenben emlekeztet Bp-re, megis kicsit mas.

2017. máj. 9. 06:33
 13/23 anonim ***** válasza:
Salzburg
2017. máj. 9. 09:07
 14/23 schwagy válasza:

Mozart hazája:)

Üdv, én is elég sokat szotam utazni,s sajnos Kavalier-el egyet kell értsek, M.O-n tényleg a áskálódás és egymás hátráltatása megy sajnos.Külföldön kicsit más a helyzet.

Ausztirát mindenképpen ajánlom,bácsikám is ott él, elég jók az életminőségek,s néha haza lehet ugrani M.O-ra is viszonylag könnyen.Ausztráliában is voltam(sok unoka testvérem él ott.) csak akkor ajánlanám,ha nem fél álatoktól,csúszómászoktól meg ilyenektől:)

Olaszoszággal nincs sok kapcsolatom jó híre van ennyit tudok.

Svájcban voltam idén télen, ég és föld.. Szimpatikus nép számomra eléggé,életviszonyokat szerintem mondanom se kell, de Finnország után nem ajánlanám, pláne hogy melegebb éghajlatra vágysz:)

Esetleg, ha Spanyolul beszélsz, Gibraltár is lehetőség ott is voltam nemrég, Spanyol határ közel van így nem árt spanyolul is beszélni,de ugye Gibraltár Brit fenségterület.Időjárás tökéletes, télen + 10 van nagyjából ott.

Minden összesítve, Ausztria evidens,logikus választás,pláne hogy német tudásod elég jó ha jól vettem ki:)Életkörülmények jóval M.o felett ott jó az élet.

Ami M.O-t illeti személyszerint én itt élek, de nem magyar fizetéssel, hanem Nyugati átlagfizetésnél nagyobb fizetéssel, így megéri mert jóval olcsóbbak árucikkekk mint külföldön egy ilyen keresettel, ellenében magyarok utálkozását kell elviselni, meg politikát:)

De gyógyszerészetben véleményem szerintem olyan magasak a bérek, ha havi 1000 eurót összeszed ember az már jónak számít itt.

2017. máj. 9. 22:06
 15/23 A kérdező kommentje:
Utolso, koszi. Igen, en is erre gondoltam, hogy ha sikerulne otthon gyarban elhelyezkednem, akkor eleg jol kijonnek. Patikai fizetessel is meglennek, igaz nem Ausztraliaban nyaralnak. Mondjuk, amig otthon eltem nem is vagytam annyi nyaralasra, mert az idojaras emberi a hetkoznapokban is. Tanulas, mas kulturak megismeresere meg boveben eleg evente 1x is elugrani ide-oda, akar kozelebbre is, mint eddig. Innen viszont kb. 2 havonta mennek, mivel elviselhetetlen az idojaras.
2017. máj. 10. 06:48
 16/23 A kérdező kommentje:
nyaralnek
2017. máj. 10. 06:49
 17/23 anonim ***** válasza:

8-as, olaszország csakis észak!

Ott normális a kormány, de ismerősék most jöttek vissza délebbről, és azt mondták, borzalom, ne menjünk Rómánál lejjebb, mert szar minden, sok a kétes kinézetű ember.

Magyarországra egészségügybe szintén ne menj, mert lófenét nem fizetnek.

Akkor Ausztria, Németország > bár a migrók miatt ne, Hollandia, Svájc sem rossz, csak ide nehéz kijönni, de abszolút élhető ország.

2017. máj. 11. 14:20
 18/23 A kérdező kommentje:

Hollandia valahogy nekem tul "szabadelvu".

Svajcban tudnam a gyogyszeresz diplomam kamatoztatni, de az kb a csoborbol vodorbe eset, mert leirtam, hogy miert nem szeretek Finnorszagban elni.

Nemetorszagban eltem mar a migrans valsag elott is, de mar akkor olyan volt, hogy jaj..ahol en eltem kb. 4 hetente lattam 1x feher embert, pedig meg egyaltalan nem a gettoban eltem.

Ausztria most nagy celpontja lett a kozel keletieknek, hat nem tudom. Viszont a legkozelebb levo olyan orszag, ahol turheto az idojaras es okes a fizu.

2017. máj. 11. 17:06
 19/23 A kérdező kommentje:
Olaszorszag nagyon szimpatikus, igaz most gondolom jo nagy atjarohaz lehet,de a kulcs ez...sokan nem akarnak ott maradni. Viszont,amiket olvastam az nem tul biztato. A frissen vegzett orvosokra pl. mar eleve ugy celoztak, mint potencionalis munkanelkuliekre. Erositse meg valaki, aki ott el. Ugye ott nem igazan van orvos/nover/gyogyszeresz hiany? Mondjuk pusztan net alapjan meg nehany ujsag alapjan nem mernek ra merget venni. Anno mikor erasmuson voltam nem hallottam olyan egeszsegugyi szektorban levok hianyarol, mint pl. nalunk vagy nyugaton, nekem az jott le, hogy ott ez ismeretlen.
2017. máj. 11. 17:09
 20/23 A kérdező kommentje:
En Romaban eltem, de sok kulfoldi panaszkodott, hogy az eszak- olaszok eleg lekezeloek meg a del-olaszokkal is, plane a kulfoldiekkel. Viszont sok tapasztalatom errol nem volt. Sot az ellekezojet tapasztaltam, de persze en csak fel evig voltam ott, az meg a mezesmazas idoszak. Valaki meg tudja ezt erositeni illetve cafolni?
2017. máj. 11. 17:11
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!