Program ami feltétlenül kihagyhatatlan Párizsban? Disneyland vélemények?
Korábban már jártam Párizsban, akkor a fontosabb, sokszor ismételt nevezetességeit végigjártuk (Louvre, Eiffel-torony, Pompidou de gondolom nem kell sorolnom). Most 5 napra megyünk, és szeretnénk az időnket tartalmasan eltölteni. Valaki aki már jobban ismeri a várost, tud esetleg jó tipped adni, hogy mi az ami nem annyira népszerű, mégis nagyon megérné megnézni, kipróbálni?
A másik kérdésem pedig azokhoz szólna akik már jártak Disneylandben. Ezzel a témával kapcsolatban igazából minden érdekelne, onnan kezdve, hogy melyik jegyet érdemes megvásárolni, egészen a személyes tapasztalatokig minden.
Tudod, a disneyland kérdéssel eléggé leszűkítetted a válaszadóid IQ-ját olyan 80-90 közé.
Egyébként ha a tied 90 fölött van, biztosan találkoztál már a tripadvisor Párizsi összefoglalójával.
Vagy hiteles blogokkal.
Elvégre végigjártad, akkor is tuti mindent elolvastál.
Iskolával jártuk végig pár éve. Akkor a tanárnők szervezték meg a programot, hogy a nevezetességeit lássuk. Pont azért tettem ki a kérdést, mert nem az érdekel amit az internet ír, hanem személyes ajánlatok.
Az meg kifejezetten érdekelne, miért baj a Disneyland téma, és azért mert valaki azzal kapcsolatban válaszol, miért rendelkezik alacsonyabb IQ szinttel...
Abszolút megértem hogy miért szeretnél kicsit letérni a turista-ösvényről és mégis tartalmasan tölteni a kintlétedet. Én két évig dolgoztam Párizsban idegenvezetőként és nekem az alábbi tevékenységek, látnivalók voltak a kedvenceim amelyekről a legtöbb pozitív visszajelzést is kaptam a turistáktól:
Rodin-múzeum,
kilátás a Montparnasse tornyról
biciklis túra
Pere Lachaise temető
hajókirándulás (Eiffel toronytól, 1 órás körúton)
kirándulás egy napra Párizsból: Givernybe, Monet házához
Saint Chapelle kápolna
piknik a Szajna partján
Katakombák
Musée de l'Orangerie (Monet vizililiomaival)
Vannak még ennél is kevésbé turistás ötleteim ha érdekel. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!