Hogyan juthatok el Disneylandbe?
"Láttam, hogy 3 repülőtér is van. Melyik van a legközelebb Disneylandhez? A repülőtérről, hogyan jutok el Disneylandhez?"
A Charles de Gaulle reptérről tuti hogy van közvetlen buszjárat, láttam.
Lehetoseg 1 : Beauvais repterre erkezel, onnan busz van Porte Maillot allomasig (kb masfel orat szanj az utazasra,de dugo eseten ez 3 ora is lehet - tapasztalat). Jegyar ha jol emlekszem 18 euro/fo/ut. Porte Maillot-tol 1es metroval a legkozelebbi RER A (piros vonal) atszallohelyhez (talan a La Defense van viszonylag a legkozelebb, ahol meg le is fogsz tudni ulni, utana mar tomegnyomor a maximumon). A metron 5 zonas jegyet kell venned (Defense mar a 3-as zona ha RER-rel mesz, Marne-La Vallee pedig 5-os). Az RER vegallomasatol pedig csak kovesd a tomeget, es gyalog atersz siman a bejarathoz. Viszont az utra itt is szanj kb egy jo masfel orat (vsgyis BVA-tol osszesen 3-5 orara szamits a Disneybe valo eljutashoz).
2. Roissy (CDG) (Air France es Easyjet) eseten valoban van kozvetlen buszjarat (navette) sot neha vonat is, es a leggyorsabb, de az arat nem tudom, meg sosem probaltam.
3. Orly (Transavia): a legegyszerubb a 7-es villamossal eljutni a metroig, onnan atszallni az RER A-ra, es onnan Marne La Vallée-ig. De lehet, hogy Orlyrol is van busz ezt nem tudom.
Az RATP telefonos alkalmazasa amugy kivalo utitervezovel rendelkezik, pontosan megadja, hogy melyik alternativa a leggyorsabb, hol kell a legkevesebbet gyalogolni, stb.
De ugyanezt tudja a honlap is (www.ratp.fr)
Szia,
ha a CDG-re érkezel ( Charles de Gaulle) akkor ahogy kimész, rögtön a Roissy bus ( ez visz be Párizsba az operához) megállója után ott lesz a Disneylandbe tartó közvetlen busz megállója.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!