Kezdőoldal » Utazás » Európa » Angol nyelvel lehet boldogulni...

Angol nyelvel lehet boldogulni olyan országban ahol más az anyanyelv?

Figyelt kérdés

2016. dec. 31. 14:09
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:

"Legtöbb német multináci cég hivatalos nyelve az angol. Mithogy a multináci cégek alapból világnyelven kommunikálnak."

A legtöbb "multináci" cég sokkal inkább preferálja a saját anyanyelvét. De itt nem is hiszem, hogy a munka lenne a probléma, hanem hogy a hétköznapokban hogy boldogulna az adott ország anyanyelve nélkül? Pl. hivatalos iratok intézése egy hatalmas activity partiba torkollna valószínűleg, ha meg se tud mukkanni az ország nyelvén.

2016. dec. 31. 20:05
 12/21 anonim ***** válasza:
Németországban nemigen szeretnek az emberek angolul megszólalni (még ha tudnak, se) ugyanígy Franciaországban.
2016. dec. 31. 20:14
 13/21 A kérdező kommentje:

Nem értem Spanyol, Franciaország, hogy kerül ide. Fentebb írtam, hogy Németország!

Munkáról lenne szó, időben meg majd eldől.

2017. jan. 1. 14:42
 14/21 anonim ***** válasza:
Akkor ha már így tudod, hogy Németország, és aggódsz, hogy nem lesz elég az angol, akkor például elkezdhetsz tanulni németül, mert még ha elég is lesz az angol ahhoz, hogy magányosan elvegetálj, elég kellemetlen lesz, hogy nem értesz semmit magad körül.
2017. jan. 1. 14:56
 15/21 anonim ***** válasza:

"Nem értem Spanyol, Franciaország, hogy kerül ide. Fentebb írtam, hogy Németország!"

Példaként került ide. És a németeknél nem lesz elég az angol, még magához a munkához sem, nemhogy a hétköznapokra.

2017. jan. 1. 15:40
 16/21 anonim ***** válasza:
Az én munkatársam dolgozott Németországban, (Düsseldorf) ő elvolt az angollal de elvárták/értékelték hogy egyre jobban tanulja a németet. Ez egy egyetemi kutatómunka. alsóbb szinteken német nélkül szóba sem fognak állni veled.
2017. jan. 1. 15:50
 17/21 A kérdező kommentje:
Mindenképp megakarom tanulni a németet is. Csak azért kérdeztem, hogy kezdetnek ez mennyire lenne elég. Vendéglátásba szeretnék menni, azon belül is konyhára, mivel már dolgoztam ebben, szeretem is csinálni csak nagyobb tapasztalatot szeretnék szerezni.
2017. jan. 1. 19:40
 18/21 anonim ***** válasza:
Ja, miért nem ezzel kezdted? Mosogatni tök mindegy lesz, szakácsnak már azért bajosabb, ha nem is makogsz németül.
2017. jan. 1. 21:06
 19/21 anonim ***** válasza:
Németországban fogod tudni használni, még szerencséd is lesz, mert a németek elég jól beszélnek németül. Én évekig voltam Japánban, ott dolgoztam, aztán a munkahelyen elvoltam az angollal, bár a japánok valami fertelmes kiejtéssel beszélnek angolul, sokszor a mondatszerkesztés is kegyetlen volt, de megértettem őket. A nem munkahelyi környezetben már szívtam rendesen, ott mutogatni kellett legtöbb helyen.
2017. jan. 2. 15:39
 20/21 anonim ***** válasza:
40%

Nem lehet boldogulni a hétköznapi életben? Hol? Egy Isten háta mögötti faluban tuti nem, de Berlinben meg Münchenben biztos.

Én Bécsben élek, a párom nem beszél németül, csak angolul, a munkájához elég az angol. Sajnos volt már itt kórházban, mindenki gond nélkül beszélt vele angolul, angol nyelvű űrlapot adtak neki. A gyógyszertártól a belvárosi éttermekig mindenhol jó vagy angolul. A lakást mikor kivettük a nagyját ő intézte, szintén angolul. A bankban, szintén beszélnek angolul.

2017. jan. 2. 16:51
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!