Kezdőoldal » Utazás » Európa » Szombaton utazok Pozsonyba....

Szombaton utazok Pozsonyba. Magyarként fogok tudni ott boldogulni? Beszélik ott a magyart?

Figyelt kérdés
2016. okt. 26. 18:57
 1/10 anonim ***** válasza:
46%

Ez ugye nem komoly kerdes?

Jartal mar valaha a faludon kivul? Megvan, hogy Pozsony Szlovakia fovarosa, abszolut nem beszelik ott a magyart. Nem is ertem hogyan gondoltad ezt az egeszet. Egyaltalan, miert indulsz el olyan helyre 'boldogulni', amirol a leghalvanyabb fogalmad sincs?

2016. okt. 26. 19:20
 2/10 A kérdező kommentje:
Hát mert pl olvastam hogy azért van ott kb 14 ezer magyar . És igen, jártam a "falun" kivűl pl Bécsben Dániában..
2016. okt. 26. 19:24
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
Angolul próbálkozz. Nem azért, mert a magyarral gond van, hanem tényszerűen kicsi az esélyed, hogy magyarul beszélő kerül eléd. Tehát angol. Az EU-ban mindenhol. Még német nyelvterületeken is.
2016. okt. 26. 19:42
 4/10 A kérdező kommentje:
Igazából ez egy napos kirándulás tehát reggel megyek, este jövök. Nem tudok angolul. Nekem csak az a fontos hogy a vasútállomásra találjak vissza és kész
2016. okt. 26. 19:45
 5/10 anonim ***** válasza:

Próbáld a google térkép szerint.

Nem tudni mit akarsz látni, hol a kiindulópont.

2016. okt. 26. 20:03
 6/10 anonim ***** válasza:
Akkor írd fel egy papírra az állomás címét, és majd a járókelők elmutogatják neked az utat. Nem bonyolult ez. Közben magyarul is megpróbálhatod megszólítani őket.
2016. okt. 26. 20:03
 7/10 anonim válasza:
Én Poprádon voltam, ahol szinte senki nem beszéli a magyart.. Angolul el fogsz tudni boldogulni (tapasztalat)
2016. okt. 26. 20:50
 8/10 anonim ***** válasza:
Rossz hírem van, Pozsonyban nem beszélnek magyarul, de egyébként sok szlovák tud magyarul, de az már megint más, hogy nem akarnak megszólalni. Grazban találkoztam egy szlovákkal, aki tudott magyarul. Nem szlovákiai magyar volt, hanem szlovák, törte a magyart azért, de azért jó volt találkozni egy ilyennek Grazban :D
2016. okt. 26. 21:15
 9/10 anonim ***** válasza:

Én jártam már Pozsonyban, elég kevesen beszélnek magyarul, inkább idősebbek. És ahogy írják is, legtöbbször megértik amit mondasz, de nem hajlandóak megszólalni.

Az első válaszoló meg nagyon sötét, Pozsony körül tiszta magyar falvak vannak, csak a fővárosba költözött be nagyon sok szlovák.

2016. okt. 27. 13:20
 10/10 anonim válasza:
Beszelnek magyarul,de kis mertekben.Maradj az angolnal es szlovaknal.
2016. dec. 4. 13:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!