Kezdőoldal » Utazás » Európa » Anglia utan Nemetorszag?

SteveGep kérdése:

Anglia utan Nemetorszag?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Egy ideje foglalkoztat a dolog, hogy most igy lassan 2 ev Anglia utan Nemetorszagban folytassam az eletemet. Mindig is kivancsi voltam ra, hogy vajon jobban ereznem-e magamat ott, mint itt .. Mindent beleertve, tarsasagi elet, eletszinvonal , lehetosegek es a tobbi..

Van egy pincer szakmam es kaputt. Nem, nem szeretnek vendeglatasban dolgozni, itt sem azt csinalom. Van egy stabil , kialakult eletem de valahogy megsem talalom a helyemet, igy erzem.

A gond csak annyi, hogy amig angolul jol beszelek, a nemetem eleg alap. Van itt olyan, akinek mindket orszagrol van tapasztalata?

Mit javasoltok?

2016. dec. 26. 16:57
 1/3 anonim ***** válasza:
Én 3 év Anglia után Ausztriába jöttem, már 2 éve élek itt.
2016. dec. 26. 18:24
 2/3 anonim ***** válasza:

En au-pair lányként éltem angliába, amerikába még a 2000 évek elején.

AZtán 10 éve most már itt élek Németországban.

Talán a Németek kicsit távolság tartobbak. Ök nem akarnak senkit zavarni, és ha kérdezel vagy közeledsz hozzájuk nyitottak, de ök nem fognak téged kérdezni, mert nem akarnak zavarni...

Ez a rossz bennük, mert az elején azt hiszed nem kedvelnek stb...

De itt nem jellemzö a rossz negyedek, vagy a dettok. Vannak rosszabb részei egy egy nagy városnak, de kisvárosokban vagy falun nincs olyan, hogy egy ház esetleg gettoban, vagy szegényebb részen fekszik...

Az emberek egyszerüebbek, nincsenek olyan nagy igényeik. Igy nagy luxus negyedeket sem fogsz találni. Max nagyvárosokban vannak itt ott, egy egy rész... De pl olyan oriási házak még a gazdagabbaknak sincsen igazán, itt ott látni max. De legtöbb helyen nagy villákban is 2-4 lakásra van bontva.

A legtöbb tehetösebb, jobbmodu ismerösünk barátunknak is max egy nagyobb családiényebbek is autója van, itt ott egy merci vagy bmw, de ezek többége céges autó, egy normál házban élnek, és semmi luxus, a gyereket bicajjal viszik az oviba...

Viszont itt a szegények is megélnek, és megtudnak venni minden alap dolgot, ruhákat és élelmiszert.

Munka rengeteg van, minden részen, a kisegítö munka is és szakmunka is.

DE a lakhatási lehetöségek nagyon nehezek. èn eég elérhatö árunak gondolom. nyugat németországban mind a munka több és a lakásárak is nagyobbak.

Nyugaton kb egy egyszerü növér 1200-1800€ keres 8 órában, és egy 2-3 szobás lakás kisvárosban, falun(nem messze várostól) 500-900€/ho hidegen(rezsi nélkül).

2 szobás lakásnál kisebb nem nagyon van, és igazából nem is engedik meg, hogy több családok egy kis lakásban éljenek. De vannak Wg-k ahol több egyedülálló él, de ott is egy szoba/egy ember.

Nyelv viszont az alap kisegítö munkához is kell.

2016. dec. 26. 19:06
 3/3 anonim ***** válasza:
Nem tudsz alapszinten németül, akkor felejtsd el. Egy részük kommunikál angolul veled, de a munkádhoz viszont tudnod kell németül. Főleg mióta a menekültek vannak őket rakosgatják be az olyan munkákra, amihez nem nagyon kell nyelvtudás, szóval már mindenképpen tudnod kell németül, mert különben nem sok esélyed van. Az olyan pozíciókra ahova csak az angol elég nagyonnagy protekció kell, neked az meg kezdetben nem lesz.
2016. dec. 28. 08:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!