Kezdőoldal » Utazás » Európa » Anglia vagy Németország?

Anglia vagy Németország?

Figyelt kérdés
Költözés szempontjából.
2015. nov. 6. 17:46
 1/9 anonim ***** válasza:
beszélsz a magyaron kívül más nyelvet?
2015. nov. 6. 18:16
 2/9 anonim ***** válasza:
Milyen nyelven beszèlsz rendesen? Mi a szakmàd? Csalàddal mesz vagy anèlkül?
2015. nov. 6. 18:39
 3/9 anonim ***** válasza:

Ha a puszta gazdasági adatokat, megélhetést, fizetéseket, szociális rendszert vesszük akkor sokkal inkább Németország.

De ha németül beszélsz akkor már sokkal inkább Ausztria vagy Svájc.

2015. nov. 6. 20:37
 4/9 anonim ***** válasza:
Mondjuk még vagy 2 mondatot írhattál volna,hogy melyik nyelvet beszeled meg mit akarsz ott csinalni mert ennek a kerdesnek igy semmi ertelme....
2015. nov. 7. 09:03
 5/9 anonim ***** válasza:

Gondolom azért merült fel ez a két ország, és nem mondjuk Franciaország vagy Norvégia, mert angolul és németül beszél.

Nos én most Angliában élek, de volt szerencsém diákként eltölteni több mint egy évet Németországban. Egyértelműen Anglia mellett voksolnék, de ez csak az én véleményem. Sokkal szebb ország, kedvesebbek az emberek, elfogadóbbak, nyitottabbak, mint Németországban. A németeknél tragikus a bürokrácia, komolyan sokszor visszasírtam a magyarországi rendszert. Kedvencem volt, hogy költözéskor elvárják, hogy egy héten belül bejelentkezz a hivatalnál, de időpontot csak két hónap múlvára tudnak adni. És ez csak egy a sok bosszúságból. Angliában minden sokkal egyszerűbb. Életszínvonal tekintetében pedig hatalmas különbség nincs a két ország között.

2015. nov. 7. 11:36
 6/9 anonim ***** válasza:
Egyik se jobb, mint a másik. Mindkettő ugyanolyan. Élnek mindkét országban ismerőseim és általában ugyanazokat szoktál elmondani. Tényleg az dönt, hogy melyik nyelvet beszéled.
2015. nov. 7. 12:50
 7/9 anonim ***** válasza:

"A németeknél tragikus a bürokrácia, komolyan sokszor visszasírtam a magyarországi rendszert. Kedvencem volt, hogy költözéskor elvárják, hogy egy héten belül bejelentkezz a hivatalnál, de időpontot csak két hónap múlvára tudnak adni. "

Nos, az érdekes, mert nem kell hozzá időpont...

Legközelebb mielőtt hazugságokat írsz nézz jobban utána :) Németországban élek, itt is házasodtam, 3x költöztünk, sosem kellett időpont. Be kell menni az ügyfélfogadási időben, leülni, várni 10 percet és bejelenteni a változást, ennyi.

Én Németországra voksolok természetesen. A németek nagyon nyitottak és toleránsak, az ország sokkal tisztább és kultúráltabb mint Anglia; a közlekedés nem igényel extra hozzászokást; a közbiztonság is sokkal jobb, mint Angliában. Nem utolsósorban a fizetések és a lakások, étel ára is sokkal jobb viszonylatban van Németországban, magyarán jobb színvonalon tudsz élni.

2015. nov. 8. 12:45
 8/9 anonim ***** válasza:

Már bocs, de minek nézzek utána jobban, amikor én ezt átéltem? Lehet, hogy egy vidéki kisvárosban nem kell időpont, de Berlinben két éve két hónappal későbbre tudtak csak időpontot adni regisztrációra és azt is három kerülettel odébb. Ja és csak az időpontfoglaláshoz háromnegyed órát álltam sorba a meglepően lepukkant hivatalban. Az egyetemi ügyintézések bonyodalmait már meg se említem, mert egyrészt a kérdezőnek nem releváns, másrészt mivel Angliában nem jártam egyetemre, azt nem tudom összehasonlítani.

A nyitottság, tolerancia végülis szubjektív dolog, azon ne vitázzunk. Tisztaság? Hát nagyvárost nagyvárossal, vidéket vidékkel hasonlítasz össze, akkor nincs különbség. Kulturáltság? Hát igen, a brit fiatalok híresek a bulizási szokásaikról, de olyan azért nincs, mint Berlinben, ahol a hét minden napján, fényes nappal is tele vannak a közterek ordibáló részegekkel. Közbiztonság, na ebben viszont lehet, hogy Németország győz, bár itt is érdemes nagyvárost nagyvárossal összehasonlítani. Fizetések, hát ha a bruttót nézed, akkor Németország, de nettóban, ami a lényeg, jobban áll Anglia. Lakás, hát igen, ez Angliában egyértelműen drágább, de tegyük hozzá, hogy a német nagyvárosokban sem lehet olcsón megúszni egy normális albérletet (lásd München vagy Hamburg). Kaját viszont az én tapasztalatom szerint olcsóbban meg lehet oldani Angliában és még a választék is sokkal nagyobb. Ugyanez igaz a ruházkodásra is.

Szóval a lényeg, a két ország között nincs nagyságrendi különbség életszínvonal tekintetében, ahogy azt az előző hozzászólásban is írtam.

2015. nov. 8. 16:32
 9/9 anonim ***** válasza:

Valaki írta, hogy Anglia szebb. Mivan?? Neked tényleg bejönnek ezek a középkori barlangok? Meg ez a zsúfolt, csúnya utcák, tégla házak stb. Ettől csúnyább ország szerintem nem nagyon van. Amiért tényleg megéri itt élni az az, hogy jó a pénz, és megtanulsz angolul (ami lassan világnyelv). Az tény, hogy az angolok legtöbbje nagyon kedves. De nem sűrűn találkozok velük mert inkább csak bevándorlók vannak.. Amit kiemelnék megint: pénz és nyelv!

Németország annyiból jó, hogy közelebb van Magyarországhoz. De szerintem még meg maradt ez a náci, hitler stílus.

Itt már csak az dönt, hogy milyen nyelvet beszélsz. De mind ezek ellenére mégis Angliát választanám. Csakis az angol miatt.

2015. nov. 11. 19:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!