Szép városnak tartjátok Berlint?
Idén nyáron voltam először Berlinben, egy teljes hetet töltöttünk ott.
Azelőtt mindenütt (ismerősöktől, fórumozóktól, stb.) azt hallottam, hogy a német főváros nagyon menő hely, de nem a szépségéről híres, sőt, sokak szerint kifejezetten csúnya. Ezt sokan azzal indokolták, hogy a II. világháborúban porig bombázták.
Tapasztalataim szerint ez valóban így van, s a hagyományos belváros (a Mitte) valóban nem egy nagy durranás, de a külsőbb kerületek viszont zseniálisak voltak! Charlottenburg, Prenzlauer Berg, Kreuzberg, stb. Egy csomó helyen épségben álltak a századeleji Gründerzeit-házak és hihetetlenül hangulatosnak tűnt az egész.
Ilyesmi helyekre gondolok például:
Összességében szerintem sokkal szebb hely, mint például Budapest. Lehet, hogy itt csodálatos a panoráma, de ott alig láttam lepattant, igénytelen épületeket. Habár ott is sok a szemét az utcákon, sokkal kevesebb, mint itthon. Úgy tapasztaltam, hogy egy sokkal rendezettebb, igényesebb város. Ezek persze csak saját vélemények.
Ti hogyan látjátok?
Még nem jártam, de tervezem.
Hogy szép-e nem, nem tudom, de izgalmas hely.
(Aki keres, az talál: [link] )
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!