Kezdőoldal » Utazás » Európa » Vagyeshazassagok. A nemetek...

Vagyeshazassagok. A nemetek mennyire hazasodnak mas nemzetekhez tartozo europaiakkal?

Figyelt kérdés
Azt szeretnem tudni,hogy ritkasag szamba megy az hogy Nemetorszagban egy nemetenek magyar,szlovak,cseh,lengyel tarsa, ferje,felesege van? Vannak eloiteleteik,leneznek egy kicsit bennunket azert mert nem tartozunk a nemzetukhoz?

2015. okt. 28. 02:06
 1/8 anonim ***** válasza:
33%
Kimondottan ilyen elöítéletek nincsenek, de ettöl függetlenül nem túl gyakoriak az ilyen házasságok/kapcsolatok, mert a legtöbb magyar, szlovák...stb nem képes elsajátítani a normális viselkedést. Ottt ugyanis nem szokás mások magánéletével foglalkozni, mindenbe beleszólni, a természetvédelem környezettudatosság, nem-szemetelés alapdolog, és ezt nem sokan képesek elsajátítni.
2015. okt. 28. 07:04
 2/8 anonim ***** válasza:
88%

Még egyszer: aki képes úgy viselkedni,ahogy normális, az ellen nincs kifogás, csak a többség erre nem képes.

Az iseremtségi körömben a párok közt több van, ahol az egyik fél nem-német, de a többség nem a kelet-európai, hanem inkább nyugati.

Lenézni nem a "külföldieket" nézik le (a "nem tartozik a nemzetükhöz" teljesen ismeretlen dolog, ezt csak azok terjesztik, akik nem ismernek németeket), hanem azokat az "egyes embereket", akik nem tudnak kultúráltan viselkedni.

2015. okt. 28. 07:08
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
Eleg gyakori, en sokat ismerek. Eloiteleteik nincsennek, vagy legalabbis jol nevelt modon nem mutatjak ki.
2015. okt. 28. 07:19
 4/8 anonim ***** válasza:
90%

Nekem a férjem német. Szerintem egy ici pici elöítélet sincsen, enegem mindenhol egyböl elfogadtak.

Akikröl szoktak riportot csinálni mikor egy német fizet azért hogy pl egy orosz, vagy táji vagy más országólb jött nöt vesz el, és milyen pórul jár. Vannak illegális szervezetek akik orosz nöket közvetítenek németországba feleségnek. Sanjnos mindig a német szívja meg. Minden évben van egy ilyen összeállítás. Az orosz nöhöz elöször kimegy a német emberke(ezek olyan emberek, akik egyébként is vissza húzodoak, nem találtak párt, rendes dolgos emberek, de párkapcsolatot nem tudtak kiépíteni és sokszor a család nyomja, hogy házaosdjon már meg), ott a nö persze egyböl bele szerelmesedik, aztán volt olyan amikor a hapsi elvált volt és 3 hót kellett volna a nönek várnia, és nem tette meg. Azt a pasit nagyon sajnáltam, mert ezek a nök tényleg csak azért hogy itt élhessenek mennek a férfihoz hozzá.

2015. okt. 28. 08:54
 5/8 anonim ***** válasza:
59%
Vannak. Több olyan eset hogy nèmet fèrfi/külföldi nő, de a fordítottjára is tudok bőven pèldàt. Nekem is nèmet pàrom van, fèrfi létemre. Amelyik német idegenellenes az nem kezd külföldivel, de a normàlisabbja az embert làtja nem a szàrmazàst.
2015. okt. 28. 12:44
 6/8 A kérdező kommentje:

Mit kellerteniaz alatt hogy nem

szokas masok maganeletevel foglalkozni? Azt hogy nemerdeklik oket az emberi kapcsolatok ?

Nincs pletykalkodas - gondolom.

2015. okt. 28. 21:51
 7/8 anonim ***** válasza:

Az, hogy nem érdekli öket más magánélete annyit jelent, hogy nincs pletykálás, nem KELL ugyanúgy viselkedni, mint a többieknek (amíg normál határokon belül vagy), azaz ha te nem jársz el otthonról, az sem probléma, meg ha mindennap elmégy az sem, senki nem akad fenn rajta.

Viszont ha bármi gond van, mindenki segít, akkor is, ha nem ismered igazán, meg semmi elönye belöle.

2015. okt. 28. 22:35
 8/8 anonim ***** válasza:

Én Németországban élek és a férjem német.

Szerintem egyáltalán nem ritkák a vegyes házasságok. Magyarokat, szlovákokat, cseheket annyira nem ismerek, viszont több lengyel vagy orosz vegyes házasságot is. ukránokat is. Amiből még sok van, az az olasz vegyesházasság.

Én nem találkoztam előítéletekkel, lenézéssel, csak érdeklődéssel, kedvességgel! Sokszor inkább azt veszem észre, hogy a németek nagyrésze nincs tisztában vele, ők maguk milyen jó helyzetben vannak. Ha elmesélem, hogy otthon mennyi EUR-ba átszámolva a minimálbér, döbbenten néznek, mert az itt egy havi ételre is kevés. Sokan nem tudják, milyen helyzetek uralkodnak innét keletebbre, vagy nem gondolnak bele. Sokszor inkább a saját országukban keresik a hibát (sok adó, sok ez, sok az) és bele sem gondolnak, másnak mennyivel rosszabb. Szóval nem, nem igazán néznek le, mert azt sem tudják mi a helyzet. De ha tudnák is - a német tapasztaltaim szerint egy nagyon toleráns népség.

2015. okt. 31. 14:44

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!