Spanyolországban mennyire beszélik az angolt?
Figyelt kérdés
Jövőre Spanyolországban tervezünk nyaralni és az lenne a kérdésem,hogy ott mennyire beszélik az angolt,pl szálláson,éttermekben stb.
Valamint,hogy középszintű angollal,nulla spanyol tudással el lehet-e ott boldogulni? :)
2016. aug. 18. 19:22
11/14 anonim válasza:
Hat igen, mondjuk ugy hogy a spanyoloknak nem az erosseguk az angol... es akkor nagyon elnezoen fogalmaztam. Ugy 10 eve voltam a Costa Bravan nyaralni, es konkretan a szallodaban a recepcios kisasszony fel szot nem ertett angolul. Engem nagyon felhaboritott, mert alapkovetelmeny elvileg hogy egy szallodaban legalabb alapszinten tudjon egy recepcios barmelyik orszagban is van a szalloda. Azota kikoltoztem ide Spanyolorszagba, jo 7 eve elek a fovarosban, es bar itt szallodaban nem jartam meg, nem tudom ott mennyire megy nekik az angol, de a tapasztalatom minden mas teren az hogy nem kepesek megtanulni egyszeruen. Halistennek nekem nincs gondom a spanyollal, de egy turistatol ne varjak mar el hogy beszelje az adott orszag nyelvet. Az a 10 evvel ezelotti eset azota boki a csoromet :)
12/14 anonim válasza:
Ne bökje a csőrödet :-) Azért nem tudnak a Costa Bravan angolul, mert kb. 20-30 évig a németek, a hollandok voltak a fő vendégek (ez komoly)- csak az utóbbi pár évben kezdenek az angolok, oroszok jönni - így még nem zárkóztak fel ezügyben... :-)
Meg egyébként is a maguk "kis" 47 milliójával minek tanuljanak meg angolul? :-) Beszélnek ott épp elegen spanyolul :D
13/14 anonim válasza:
Azert zavar meg mindig, mert erdekes modon, az itteni (spanyol) allashirdetesekben is feltetel az angol tudas recepciosnak, 7 eve is az volt. Es igenis, egy turistanak aki nem beszel spanyolul, hat minimum hogy tudjon egy alap kerdesre angolul elmakogni valamit egy recepcios.
14/14 anonim válasza:
Én voltam Malagában - ott is sok a külföldi turista és a betelepült angolszász és skandináv - úgyhogy fogsz találni angolul beszélőt. A látnivalók környékén és a hotelben 100%.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!