Kezdőoldal » Utazás » Európa » Ukrajnában az utca emberével/l...

Ukrajnában az utca emberével/lányával alapfokú orosszal már érdemes beszélgetést kezdeményezni?

Figyelt kérdés

Mennyi idő alatt (hány nap/hét/hónap - naponta kb. két óra ráfordítás mellett) lehet eljutni nulláról olyan szinte, hogy már "könnyedén" kommunikáljon a delikvens?

Tolerálják egyáltalán, ha látszik azért, hogy eleinte "nyögdécselve" megy majd csak, amolyan "kézzel-lábbal módon"?

2016. júl. 19. 16:41
1 2
 1/12 anonim válasza:
62%
Hmmmm....egy jó kis ukrán csajszi? ;)
2016. júl. 19. 17:58
 2/12 anonim ***** válasza:
42%
Nem akarlak kiábrándítani, de Ukrajnában ukránul beszélnek, nem oroszul. Már csak azok tudnak oroszul, akik a Szovjetúnió létezésének idején nőttek fel. És nem, nem minden szláv nyelv ugyanolyan, még ha neked annak is tűnik.
2016. júl. 19. 18:28
 3/12 anonim ***** válasza:
49%
Oroszországba vagy Ukrajnába készülsz??
2016. júl. 19. 19:26
 4/12 Béluska2016 ***** válasza:
35%
Ha konkrétan Ukrajnába készülsz, akkor ukránul tanulj, kifejezetten utálják az orosz nyelvet használókat. De hacsak a határszéli, Beregszász, Déda, stb helyekre készülsz kár erőlködnöd, ott a többség magyar, akik utálják ha oroszul, vagy ukránul beszélsz. Szépek és olcsóak a lányok, tartós kapcsolatot is könnyen össze lehet hozni. De legtöbbjük, nagyon lehúzós, nagy a szegénység arra felé, vigyázz! Nem tudom milyen a nyelvérzéked, ragozást, nyelvtant tekintve nem túl bonyolult, idők és nemek vannak megtanulható, a kiejtés sem vészes. De az írás ciril betűs, tehát az nagyon gáz.
2016. júl. 19. 19:40
 5/12 anonim ***** válasza:
95%

Az ukran es az orosz tenyleg nagyon hasonlo, de ha az ukran kiszuri az orosz sajatossagokat (mert vannak ilyenek), akkor mar elkepzelheto, hogy nem lesz veled tul baratsagos. Ertheto okokbol nem szivlelik mostansag a ruszkikat.

Inkabb Oroszorszagba menj, ha orosz nyelvet akarsz gyakorolni, a tobbseguk amugysem beszel angolul (termeszetesen nem Moszkva vagy Szentpetervar belvarosara gondolok). Ha valamit tudsz makogni, akkor megertik, en egyebkent azt tapasztaltam, hogy egyaltalan nem zavarja oket, ha nem erted, amit mondanak, siman magyaraznak tovabb :-)

A lenyeg, hogy pl. helyesen meg tudj kerdezni alap dolgokat es persze az iranyokat is tudd, hogy megertsd a valaszt. Ez szerintem nem olyan nehez, a cirill abecet kell rendesen bevagni, de az teljesitheto.

2016. júl. 19. 19:51
 6/12 anonim ***** válasza:
90%
Gyerekek, jártatok már Ukrajnában? Az országban igen jelentős arányban élnek oroszok, oroszajkú ukránok, akiknek az anyanyelvük az orosz. Ezen túlmenően az ukrán anyanyelvűek is jól értik az oroszt, bár válaszolni ukránul fognak. De egy külföldit nem piszkálnak amiért oroszul beszél hozzájuk.
2016. júl. 19. 19:51
 7/12 anonim válasza:
70%

6-osnál a pont.

Az a gond ,hogy csak a nagy hazafi megmondom emberek írogattak eddig (kivétellel persze) akik annyira ismerik más országokat...

2016. júl. 19. 20:06
 8/12 anonim ***** válasza:
87%

6-7: De a kulcsszavakba is beírta, hogy Oroszország. Nekem azért nem volt egyértelmű, hogy igazából hova is készül. Nem a nyelv miatt. Meg Oroszországban már jártam, szóval ottan tapasztalataim vannak.

Mindenki nagyon segítőkész, akkor simán elbeszélgettünk, amikor alig értettük egymást :)

2016. júl. 19. 20:10
 9/12 anonim válasza:
79%
Na látod.
2016. júl. 19. 20:15
 10/12 A kérdező kommentje:

Bocsi, Oroszországot kizárólag azért írtam oda, mert egyrészt orosz nyelvről van szó (ezt szerintem érdemesebb megtanulni, több helyen (és sokkal többen) megértik), másrészt, ha valaki címszavak alapján keres itt a gyakorin, akkor növelje a kiírásom látogatottságát, ezáltal kérdésem esetleges megválaszolását.

Utolsóknak viszont igazat adok/adnék, mindenhol azt hallani és olvasni, hogy Novorosszijai helyzet ide, vagy oda, vannak Ukrajnában tonna szám oroszok (szinte már rettenetesen sokan), illetve azt is, hogy simán értik az oroszt, maximum nyugaton dúl mostanság ez a fene nagy ukrán nacionalizmus.

2016. júl. 19. 22:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!