Kezdőoldal » Utazás » Európa » Milyen Horvátországban a...

Milyen Horvátországban a Dinari-hegységben vezetni?

Figyelt kérdés

Barátaimmal megyunk nyáron, én vezetek. Meg friss jogositvanyom van (fel eves kb), es nemigen kedvem az emelkedoket... Kezifekes indulás hasonlók.

Mennyire nehez azon a terepen vezetni? Mit gondoltak egy korombeli tizenéves elboldogul ott? Kicsit izgulok.

2016. máj. 15. 20:46
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
100%

Azt írtad, hogy nyaralni mentek, és az autóban akartok aludni.

Gondolom, hogy nem a hófödte hegyekbe mennétek nyaralni hanem a tengerpartra, és ha jól tévedek, akkor spórolni akartok az autópálya díján, és ezért találtátok ki, hogy majd "okosba" átvágtok a hegyeken.

Ha így van ahogyan írtam, akkor spórolni nem fogtok, mert sokkalta többet fog fogyasztani az autó, mintha autópályán mennétek, az elvesztegetett időről nem is beszélve

Na meg ha egyáltalán bírja majd az autótok a hegyi utakat...

Felhívnám még egy "apróságra" a szíves figyelmeteket, mégpedig az időjárásra.

Két perc alatt meg tud változni ott az időjárás, és a szélvihar rengeteg kisebb-nagyobb köveket, sziklákat is lesodorhat az autóút fölé magasodó sziklákról.

Továbbá könnyedén találkozhattok ott hóval, faggyal.

Már csúszkáltam ott a jeges szerpentinen úgy, hogy előtte még lent a tengerparton nyári hőségben strandoltunk.

Azt mindenképpen jegyezd meg, hogy csúszós, meredek hegyi utakon NEM felfelé menni a nehezebb, hanem a lefelé menet. Amikor lefelé látod magad előtt a soron következő szakadékot, és hiába forgatod a kormányt, és hiába fékezel, mert az autód egyenesen csúszik tovább...

Természetesen nem kell megfogadni a tanácsokat, hiszen már kézifékkel is el tudsz indulni...

...néha.

2016. máj. 17. 11:48
 12/17 A kérdező kommentje:
Nem, autópályán szandekoztunk menni, de az is atszeli a hegységet, szoval nem latok kulonbseget
2016. máj. 18. 23:40
 13/17 anonim ***** válasza:
100%

Az autópálya a biztonságos alagutakon át halad,

ti pedig majd a sokszor életveszélyes szerpentineken, a friss jogosítványoddal, vezetési tudás és gyakorlat nélkül, hogy "spóroljatok".

Tényleg nem látsz különbség??!

Itt -sajnálatos módon- csak tanácsot lehet adni...

...észt már nem!

2016. máj. 19. 03:09
 14/17 A kérdező kommentje:
Ejaj, akkor nagy a baj, de szerintem félreertelmezted a valszom, vagy én a tied, csak az Isten tudja
2016. máj. 21. 17:59
 15/17 anonim ***** válasza:
Friss jogosítvánnyal nem mertem neki vágni Horvátországnak. Javaslom, hogy először tanulj meg szerpentinen vezetni. Javaslom Neked Vác-Rétság és Mátrakeresztes-Mátraszentimre útszakaszt. Ettől egy picivel meredekebb és magasabb útvonalra számíts.
2016. máj. 23. 09:27
 16/17 anonim ***** válasza:
Horvátországban illegális a vadkemping, erre különösen figyelnek, nem tudtok kocsiban aludni.
2016. máj. 23. 18:46
 17/17 A kérdező kommentje:
Dehogynem tudunk, nem lesz ebből probléma. Nem mellesleg eleget játszottam a NFSMW-el, autós üldézésben tapasztalt vagyok
2016. máj. 28. 15:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!