Maestro bankkártya?
Angliába utazunk. Nem dombornyomott Maestro kártyát használhatunk-e nagyobb bevásárló központokban?
Pl: Tesco, stb.
Még az OTP se tudta megmondani, ezért várom a tapasztalatokat :) Ennek függvényében váltanánk a fontot!
Köszi
Esetleg valaki, aki kint él, és konkrét tapasztalata van?
Én pl. Ausztriában, Németországban, Olaszországban, gond nélkül használtam....
A kibocsátó bank illetve a bankban dolgozó személy nem azért nem tudta megmondani, mert nem ért hozzá.
Nem a kibocsátón múlik az elfogadottsága, hanem az üzleten ahol használni akarod, illetve annak a bankján (aki a telepítette a terminált).
A Maestrot 5-10 éve még sok helyen nem fogadták el, főleg interneten.
Azóta sokkal elfogadottabb lett, de még mindig nem annyira mint a Visa illetve Mastercard.
Ausztriában a legelterjedtebb típus, ő kilóg a sorból ilyen téren.
Angliát nem tudom.
Viszont én még itthon is, de főleg ha külföldre megyek, nem használnék Maestrot. Szerintem evidens, hogy minél elfogadottabb annál jobb.
Az OTP pedig a legnagyobb hazai bank, nyilván van a kínálatában a Maestron kívül más nem dombornyomott kártya is.
Amúgy a nem dombornyomott kártyák ma már lényegében mindenhol használhatóak (autóbérlésnél pl. nem), de azért szerintem ne a Maestro legyen.
6. és 7. választ író vagyok.
Éppen azt írtam, hogy az elfogadói oldalon múlik, hogy tud-e vele fizetni, az csak az egyik fele a dolognak, hogy van rajta CVC a netes vásárláshoz illetve chip a fizikai használathoz.
A Mastercard társaság tulajdona a Maestro is, de ez nem jelenti azt, hogy csak ezért el kellene fogadniuk mindenhol.
Kérdező, megérné cseréltetni Mastercardra vagy Visara.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!