Készpénzt vagy bankkártyát érdemes görögországi nyaralásra vinni? Aki mostanában járt ott, annak mi a tapasztalata a bankkártyás fizetésről?
"több helyen olvastam, hallottam, hogy praktikusabb készpénzt vinni"
Ha valaki itt azt írja neked, hogy "dehoooogy, vigyél csak kártyát", akkor nyugodt leszel?
Ha több helyen olvasod/hallod, hogy készpénzt érdemes vinni, miért gondolod megbízhatóbb forrásnak a gyakorit? Csak érdekel...
Azért javasolják a készpénzt, mert a görögök egy hajszálnyira vannak a csődtől és ha ez bekövetkezik, akkor sütheted a kártyádat, mert be fognak zárni a bankok, és ATM-ből sem fogsz tudni pénzt kivenni.
De itt egy mai cikk:
Köszönöm a válaszokat, bár sajnos nem akadt még olyan, aki saját tapasztalatot osztott volna meg. :(
A hírekben szeretik kiszínezni a valóságot, ezért érdekelt volna, hogy valójában mi a helyzet.
Jellemzően önellátásra készülünk, nem étterembe, erre akarok is vinni készpénzt.
Viszont a mi szállásunkat még nem fizette ki senki (nem utazási irodával megyünk), és úgy terveztem, hogy nagyobb összeget nem vinnék, hanem ott venném fel bankautomatából.
Nyilván aki mostanában volt, tudott bankkártyával fizetni, mivel még nem csődöltek be a görögök. Viszont nem tudhatod, hogy esetleg a kint tartózkodásotok alatt ez nem fog bekövetkezni. Ezért necces a kártya...
(Bár tegnap valami olyasmi volt a híradóban, hogy egyelőre fellélegezhetnek...)
Jelen helyzetben mindenképpen érdemes készpénzt vinni.
Ugyanis bármikor bekövetkezhet az államcsőd, ami tőkekorlátozásokkal, a bankok ideiglenes bezárásával járhat együtt. Vagy csak szimplán elfogy a pénz az automatából.
Azért nem lenne vicces, ha ott álltok valami szigeten minden pénz nélkül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!