Ciprusi autóbérlésre tudtok céget, akinél normál (nem dombornyomott) kártyákkal is lehet fizetni vagy kp-vel?
Szombaton utazunk Ciprusra 1 hétre és pár napra szeretnénk autót bérelni ott. Most lettem rá figyelmes, hogy szinte mindenhol dombornyomott kártya kell a foglaláshoz. Ennek nem értem az okát, amikor van 4 bankkártyánk (mastercard, visa, maestro), egyik se dombornyomott, csak "sima", amikkel mindent el tudtunk eddig intézni, fizetni, erre miért kell ilyen?
Tudtok-e olyan lehetőséget, ahol a mi kártyáinkkal vagy készpénzzel lehetséges intézni foglalást?
Köszönöm a válaszokat!
Azert, mert a nem dombornyomott kartya nem hitelkartya, nem tudnak rajta zarolast csinalni (csak terhelni lehet, a vasarlas pillanataban), es nehez igy a kauciot, ilyesmit intezni. A 'sima' bankkartyad jo a tescoban bevasarolni meg Magyarorszagon fizetni vele, mashol inkabb hitelkartyat kernek.
Mivel szombatig nem lesz hitelkartyad, marad a keszpenz, ezzel viszont csak a kisebb cegeknel van eselyed, massziv deposit mellett (kaucio, ha ugy tetszik).
Nem hiszem, hogy találsz.
Ha mégis, le kell tenni kb. félmilliót óvadékba.
Én ezt Spanyolországban szívtam meg keményen. Dombornyomott kártyám volt, csak nem volt rajta elég pénz, így nem tudtam kocsit bérelni, mivel hétvége volt, és utalni sem tudtak a rokonok. Kénytelen voltam 2 napot várni, amíg megérkezik rá az összeg. Hiába lobogtattam egy nagy halom készpénzt, az nem volt jó nekik. És a debit card sem jó, csak a credit card. Előleget fizettem még itthon (kb. 50 eurót), és nem akartam, hogy elvesszen, azért nem mentem másik céghez.
Pár napja a Homáron is volt szó ilyenről:
Engem is reptéri transzferrel vittek a kölcsönzőhöz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!