El Camino zarándokútra túrabakancsot vagy inkább futócipőt vegyek?
Nem 9.000Ft-os Decathlonos túrabakancsban kell menni, hanem minőségiben és abban nem fő szét a lábad (meg nem is 9.000-be kerül).
De ahogy írták léteznek túracipők is, az egyedüli lényegi különbség a bokatámasz hiánya, de úgy tudom az El Caminon nincs nagy magasságváltozás, hogy abszolút szükségessé tegye.
Salomon cipők nagyon rendben vannak, 30e-nél kezdődik egy minőségi pár. Menjetek szakboltokba, pl. Mountex, ahol tudják az eladók mi kell nektek.
Futócipőt felejtsd el, szétesne villámgyorsan és fájna benne a lábad.
Egyertelmuen turacipot.
Egyreszt mert a futociponek szinte semmi tapadasa nincs es bizony vannak a kornyeken olyan utak ahol szukseg lehet ra. Masreszt egy jo turabakancs altalaban fogja a bokat, a futocipo viszont nem.
Ha mar viszont futocipo mindenkeppen akkor abbol is vannak olyanok amik kifejezetten "trail" cipok, tehat kicsit "kapaszkodos" a talpuk. Az ilyen jo lehet. Viszont ezek nagyon nem olcsok. A Salomon gyart futocipobol ilyeneket pl.
Ja, es lenyeges hogy ne ujonnan vett cipoben menj. Jarasd be jol elotte.
Es a jofajta turazoknin se sporolj mert ha vizholyagos lesz a labad, a poklok poklat fogod atelni.
Azert legyen nalad egy olyan turaszandal is amiben a pihenosebb napokon tudsz menni, levegoztetni a labad, illetve vizben gyalogolni ha epp olyan szakaszon vagytok.
Galiciaban azert nyaron sincs tul meleg, az oceani eghajlat miatt, a legmelegebb amit ott tapasztaltam (pedig augusztus-szeptemberben voltam ott) kb 28 fok volt napkozben (este viszont huvos). Az eso viszonylag gyakran esik (Spanyolorszag tobbi reszeihez kepest). En siman elbirtam meg nappal is a hosszunadragot es a zart cipot. De egy jo turabakancs lelegzik, nem fog szetfoni benne a labad.
Akkor mar erdemes pl beruhazni egy olyan gatyara (en a North Face-nél vettem egy ilyet es rendszeresen hasznalom, de Decathlonban is van) aminek haromfele hossza lehet. Cipzarral leszedheto a szara, akkor rovidgatya, fel is hajthato, akkor bricsesz, illetve teljesen leengedve hosszunadrag. Konnyu, nem foglal sok helyet, nem gyurodik es nehezen koszolodik. Felulre egy szinten microfibre-s anyagbol keszult polo (Decathlonban 5 euro nalunk szerintem otthon sem tul draga) ami nem szivja magaba az izzadtsagot hanem lepergeti, es nem tapad a borodre, jobban lelegzik mint egy pamutpolo. Emelle pl egy hosszuujju pamutpolo, egy polar a hideg ejszakakra, es mar rendben is vagy...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!