Kezdőoldal » Utazás » Európa » Debrecenből, vagy a keleti...

Debrecenből, vagy a keleti országrészből miért nem indulnak 1-2 napos buszos utak külföldre? Igény lenne rá, de minden csak Pestről indul.

Figyelt kérdés

A bónuszbrigádon jelenleg is rengeteg ilyen van, 6000 ft-tól kezdődően.

Azért jó dolog az, hogy 6-10 ezer ft-ért eljut az ember kirándulni, szervezett keretek között.

Ausztria, Horvátország, Szlovákia.

De minden csak Pestről. Így nekem már az 1 nap 10 helyett 20 ezerbe kerülne, mert annyi feljutni Pestre, ráadásul ezek az utak sokszor korán reggel, hajnalban indulnak, azaz vonattal fel sem lehet menni normál időben.

Pár éve még Debrecenből is indultak ilyen utak, amíg létezett a Hajdú Volán tours, de ők már megszűntek.

Igény mindig volt az utakra, és egy 70 fős busz esetében 700 ezer huf a bevétel, ami bőven kitermeli az üzemanyagot, a 2 sofőr bérét, és a szervezés költségét.

Vajon miért nem szerveznek ilyen utakat?

Innen keletről kb 2 órával hamarabb kell csak idulni, ha nyugat felé mennénk, de azt már megoldják az emberek, kocsival, taxival, vagy gyalog nagyon sokan meg tudják közelíteni még éjszaka is a Tesco parkolót (innen szoktak indulni a járatok)

Vagy ha tudoktok ilyen irodákat, amik szerveznek itt is ilyen utakat, várom az infókat!

2016. jan. 25. 13:47
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:

Kedves kérdező!

Iszonyúan túlbonyolítod ezt az egészet. Manapság már egyre kevésbé kelendők a buszos utak, mert a fapados légitársaságokkal bárhova eljutsz Európában akár néhány ezer forintból ha szerencsés vagy. Az emberek nagy része igenis elkényelmesedett és rászán egy kicsivel több pénzt, hogy 3 óra alatt eljusson Londonba repülővel, minthogy másfél napig üljön egy kényelmetlen szűkös buszon.

De vegyünk példának egy közelebbi helyet amit te is említettél: én Horvátországba sem mennék el néhány napra. Legalább egy hétre, mert saját autóval - ugye ilyenkor nem vagy időhöz kötve - a szállás körüli helyeket nagyon könnyen bejárod. És ilyenkor valóban pihenés lehet a vakáció.

De ha szerinted ennyire van kereslet a buszos utakra, előtted a lehetőség, szervezz meg egy 70 fős csapatot, adj fel hirdetést, hogy te intézed a buszt, és várod a jelentkezőket! Szerintem nagyon meglepődnél, hogy mennyire nem hozza már lázba az embereket az ilyesmi.

És hagyd ezt a számolgatást, szervezz meg egy nyaralást, és érezd jól magad! Nem kell ennyire görcsölni a számokon. Nekem ez a véleményem. Változnak az idők, a buszos utak sajnos elévülnek.

2016. jan. 25. 20:34
 12/17 anonim ***** válasza:
De hogy konkrétat mondjak, nálunk az IBUSZ rendszeresen szervez utakat pl. Bécsbe a karácsonyi vásárra, viszont én biztos nem fizetnék be olyan nyaralásra, ahol egy busznyi emberhez vagyok kötve, illetve ha elmegyek valahova, akkor nem rohanni akarok, és ott töltök min. 3-4 napot. Mindent magamnak megszervezek, szerintem a legjobb.
2016. jan. 25. 20:36
 13/17 A kérdező kommentje:

a repülős utakat tekintve igazad van, mióta itthon is elérhetők a fapadosok. Londonba is el akarunk menni, az elérhető célok közül ez a leghívogatóbb.

a buszos utakkal én sem zötykölődnék másfél napot.

Romániában, Szlovákiában kb. 2 óra alatt ott voltunk.

Kassa nagyon tetszett, oda vissza akarok menni.

Erdély inkább érdekes volt, az általunk meglátogatott városok nagyon lepukkantak voltak, mintha nemrég még háború lett volna. Fura volt ezt látni, de akkor is örültünk, hogy jártunk ott.

Nem szervezek semmit, mert nekem így volt kényelmes, hogy más szervezte. Lehet, hogy elkényelmesedtem, de hát egy utazási irodának ez a profilja. Nekik van buszuk, és munkaidőben az a munkájuk, hogy feladják a hirdetést. Én nem írtam, hogy ilyesmit akarok szervezni. Én csak jelentkeznék rá, ha lenne ilyen.

Köszönöm a válaszod.

Ugye, hogy normális módon is meg lehet fogalmazni azt is, ha valaki nem ért egyet valakivel.

Egyesek tanulhatnának...

DE nekem ez még mindig nem túlbonyolítás, hogy a környező országok (fontos, hogy buszos utaknál csak a szomszédos országokra gondolok!) nagyobb városait 1-1 napra nézném meg normál áron.

Inkább mennék évente 3x-4x ilyen kis rövid utakra, de ha afapadost választom, azzal is csak 1-2 napot vagyok ott, de az már 100 ezer, és ez évente 3x-4x már nem fér bele. Teljesen átlagos fizetésből élünk, ez van, elmennénk pár helyre, valamennyit áldozunk rá, de egy hétvégére 100 ezret, az nem megy. Ha meg rászánjuk a 2 napra ezt az összeget, akkor utána egész évben nem megyünk. 2 nap miatt ez nem éri meg nekünk.

Voltunk 3 tengerparton rendes nyaraláson, nagyon jó volt, de én mindig is úgy gondoltam, hogy városlátogatásokra elég egy nap. Minket nem érdekelnek a templomok meg az építészet, max a belvárosi látványosságok, érdekességek, de a a város hangulata, az élmény, hogy ott lehetünk, egy étterem, egy séta, ezt szeretjük.

A tengert is imádom, de tavaly ott voltunk, most tényleg elmennék a plitvicei tavakhoz. arra is minek 1 napnál több? egy nemzeti park, nem New York!

Azért köszi a választ, de még reménykedem, hátha tud valaki utazási irodát. :)

2016. jan. 25. 20:45
 14/17 A kérdező kommentje:

Bécsben is voltunk, 2 naposon. A többi emberhez annyira kell alkalmazkodni, hogy reggel ott kell lenni, mikor a busz elindul, meg megmondják, hogy mikor van visszaindulás.

Bécsben letett a busz, elmondták, hogy elindul a csoport megnézni a főbb látványosságokat, de aki akar, az máris mehet, amerre lát. Mi abban a pillanatban leváltunk. Mindenki kapott térképet, de bebarangoltuk a belvárost. Ugyanúgy láttunk mindent, mint a többiek, csak nem kellett az ő tempójukban haladnunk, meg figyelni arra, el ne veszítsük őket, így mi bármikor bármilyen üzletbe bemehettünk kedvünkre. Este visszaszálltunk a buszra, visszahozott a határhoz a szállásra, ezt tömegközlekedéssel nem tudom hogy oldottuk volna meg, nem beszélünk németül.

Nem vagyunk egyformák, na.

Én szerettem és hiányolom ezeket az utakat.

Ha Pesten laknék, minden hónapban mennék egy ilyenre.

Azok nem szokták szeretni, akik nem bírnak pár órát egy helyben ülni.

DE nem annyira kötött program ez, mint ahogy sokan elképzelik.

2016. jan. 25. 20:50
 15/17 anonim ***** válasza:
Azt mondjuk nem vágod,hogy 1 napos külföldi kirándulásnak kb.semmi értelme nincs Debrecenből?Autópályán átmenni az országon oda-vissza több idő,mint amennyit a helyszínen vagy.Akkor meg azért sírna a szád.
2016. jan. 25. 21:58
 16/17 anonim ***** válasza:

Kérdező, nem bántásból, de egy kicsit nagyon földhöz ragadt vagy, és egyáltalán nem utazó vagy "közgazdász" típus, ezért nem látsz be sok dolgot.

A földhöz ragadtságot abból vettem, hogy rögtön jött a probléma, hogy hogyan szállnátok tömegközlekedésre Ausztriába, hogyan intéznétek bármit, hiszen nem beszéltek németül. Hát, bumm. Szálltam már buszra egyedül Isztambulban pedig akkor még törökül sem beszéltem, sőt szálltam vonatra még Shanghajban is pedig ott az tényleg más világ, mint Ausztria. Szóval, lazíts, és tanuld meg kézbe venni a dolgokat. Ha költséghatékonyan szeretnél utazni, akkor utána kell járni mindennek alaposan! A buszozás ma már nem éri, meg de nem is baj a fapadosok korában. Ugyanakkor a fapadosok korában nem is egy napban kell gondolkozni, viszont gondolj bele! Egy időben lefoglalt jeggyel ma már simán mehetsz mondjuk Isztambulba 10000 forintért oda-vissza két fő (ott tudom hogy rengeteg olcsó szoba van, a kaját pedig simán megoldod 2000 forintból kettőtökre naponta, és 3 nap bőven elég a városban), és még akár Dubait is meg lehet úszni 30ezer alatt (2 főre), ha időben utánanézel.

Tehát, ne ragaszkodj ennyire a buszokhoz meg az egy naphoz, hanem tanulj meg utazni :).

2016. jan. 26. 16:05
 17/17 anonim ***** válasza:

Kérdező!

Több oldalt is teleírsz a sirámaiddal, miközben tele van Debreceni utazási irodákkal és természetesen Debreceni buszos indulásokkal az internet, csak persze használni kellene az itteni hisztizés helyett.

Most persze majd azzal jössz, hogy a "szemetek" nem visznek el ingyen, vagy nem tetszik majd a buszoknak a színe...

[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

stb...stb...

debreceni utazási irodák

2016. jan. 30. 00:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!