Kezdőoldal » Utazás » Európa » 1 napos városlátogatás repülővel?

1 napos városlátogatás repülővel?

Figyelt kérdés
Tudtok olyan légitársaságot/várost mondani, ahova a gép pl. hajnalban indul és még aznap este jön vissza? Azt tudom, hogy tavaly a Wizzair-nek volt ilyen római járata. Ki szeretnék menni valamelyik európai városba 1 napra, ilyen módon. Tudom, lusta vagyok, egyszerűbb, ha végignézem a fapadosok lehetőségeit, de most szabadidő szűkében első körben itt tenném fel a kérdést, hátha tud valaki segíteni.
2015. dec. 14. 11:40
 1/10 aHermann ***** válasza:

Szia!

Most nem nézegettem végig járatokat, de Brüsszelbe (onnan pl. 1h Brugges busszal), Milánóba, Eindhovenbe vannak a Wizzair-nek reggel és este is retúr járatai. Az mondjuk elképzelhető, hogy nem minden nap.

Ha nem ragaszkodsz egy légitársasághoz, akkor pl. Barcelona is megjárható. Reggel megy a Wizzair, és este jön a Ryanair.

Rómába a Ryanair repül reggel, és rögtön fordul, a Wizzair dél körül indul.

2015. dec. 14. 12:50
 2/10 A kérdező kommentje:
Szia. Nagyon szépen köszönöm a válaszod. Közben én is végignéztem pár járatot (Wizzair, Ryanair), az a bajom, hogy pl. Brüsszel esetében reggel megy a gép és 20 perc után indul is vissza.
2015. dec. 14. 13:19
 3/10 aHermann ***** válasza:

Azt korábban is írtam, hogy nem minden nap van 2 járatpár.

Brüsszelbe pénteken pl. van, de szerdán nincs.

Pl. február 19-én pénteken Brüsszel 6e Ft/fő (+foglalási díj) indulás 6:25-kor Budapestről, vissza 19:30-kor Brüsszelből.

Milánó-Malpensa feb. 17. 9e Ft/fő. Indulás 6h-kor Budapestről, 22:15-kor Milánóból.

Ezek Wizzair járatok.

2015. dec. 14. 13:38
 4/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm!!
2015. dec. 14. 13:42
 5/10 anonim ***** válasza:

Londonba heti 10 járat van Debrecenből.

Azaz 3 olyan nap van, amikor napi 2 van

De azt vedd figyelmebe, hogy ezek nem a városban landolnak, és mire beérsz a városba, + este felszállás előtt kimész a reptérre, odavan az egész napod.

Mert egyik sem hajnal 5-kor és este 10-kor van, de megnézem neked.

London, indul 11.30-kor, az út kb 2 óra, tehát ott vagy olyan 13.30 körül, bejutás a városba 50 km, vonattal 35 perc, busszal 70-100 perc.

De óránként indul a vonat, szóval vedd bele, hogy lehet, h 55 percet kell rá várnod. Tehát bejutni a városba: 1 - 1,5 óra!

15 órára vagy a belvárosban.

Visszaút: 19.45-kor indul, de el kell indulnod vissza jóval hamarabb, a fentiek miatt.

A lényeg: max 2 órád van a városban, ami semmire nem elég. 2 db repülőjegyért azért ez nagyon kevés.

2015. dec. 14. 14:13
 6/10 A kérdező kommentje:

Kedves Utolsó!

Igen, ezzel sajnos én is számoltam. London ezért is esett ki nálam, viszont például Brüsszel esetében már járhatóbb út lenne, hogy a gép kora reggel megy és este fél 8 körül indul vissza. Tudom, hogy egyik európai városban sem elengedő pár óra, de ki szeretnék picit mozdulni, és persze már nagyon hiányzik a repülés is. Innen jött az ötlet.

2015. dec. 14. 14:33
 7/10 anonim ***** válasza:
Brüsszel jo ebből a szempontból, mert ha a gép megérkezik 8 körül, a busz bevisz a városba kb 9-kor. A Brüsszel midi pályaudvarnál tesz ki busz, onnan metróval könnyen elerheto a belváros. A város nem nagy, pár óra alatt megnézheto ott minden. Visszafelé meg ugyanígy.
2015. dec. 14. 21:42
 8/10 anonim ***** válasza:

Az isten áldjon meg; ha csak a kimozdulás a cél, miért nem jó gyalogolni, mondjuk a kék túra egy részén? Friss levegőn, madárcsiripelésben. Vagy zuhogó esőben; az is érdekes.

Miért kell egy napos városlátogatásra annyi kerozint a levegőbe engedni?

2015. dec. 23. 17:41
 9/10 A kérdező kommentje:
A repülés is cél, imádok repülni......
2016. jan. 4. 13:29
 10/10 anonim ***** válasza:

Az más, ha a repülés maga a cél.

Akkor én olyan munkát választanék, hogy minél többet repülhessek, és még fizetnek is érte, nem én fizetek.

Vagy, ha az azért túl sok lenne, akkor megtanulnék kisgéprz vezetni, állítólag nem nehezebb, mint autót.

Igaz, hogy az életbiztosítás nagyon megemelkedik miatta, ha egyáltalán kötnek, mert vannak cégek, ahol kizárják még a repüéő leckéket vevő embert is.

DE mehetnél minden hétvégén néhány órára is, attól függően, hogy milyen messsze laksz a gépes helytől.

És mi van sárkányrepülővel? Mernél azzal is repülni? Én nem, az biztos.

2016. jan. 4. 15:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!