Kezdőoldal » Utazás » Európa » Szeegeden lakok és szeretnék...

Szeegeden lakok és szeretnék a férjemmel pár év múlva Bécsbe költözni. Milyenek a lehetőségek? Megéri kimenni?

Figyelt kérdés
2010. márc. 27. 11:54
 1/9 anonim válasza:
attol fugg menyire beszeled a nyelvet milyen szakmaba akarsz dolgozni tehat ez nagyon sokmindentol fugg irj valami konkret tervet vgy hogy mik az elkepzelesek
2010. márc. 27. 12:02
 2/9 A kérdező kommentje:
Mindketten jól beszéljük a nyelvet.Én ügyvéd vagyok a férjem sebész.
2010. márc. 27. 12:12
 3/9 anonim válasza:
hat akkor irany
2010. márc. 27. 12:34
 4/9 anonim ***** válasza:

Azt hinné az állampolgár, hogy két ilyen tanult ember, mint ti, nem itt keres önigazolást. Ilyen végzettségekkel én már most indulnék a helyetekben, csak a férjed képes lenne eltartani magasabb színvonalon kettőtöket, mint ahogy most éltek. És ebben úgy is biztos vagyok, fogalmam sincs, hogy most hogyan éltek.

Irány Horány! (illetve Bécs)

2010. márc. 27. 12:44
 5/9 anonim ***** válasza:
Bécsből te vissza tudsz járni Magyarországra dolgozni (így nem kell megtanulni az osztrák jogot), a férjed meg tud kinn dolgozni. Tehát jól jöttök ki.
2010. márc. 27. 14:14
 6/9 anonim ***** válasza:
Szerintem ha a férjed talál munkát előre akkor nyomás abból ketten is megéltek, ha jó szakember. A te diplomádat ott nem fogadják el, de szülhetsz gyerekeket, vagy megcsinálhatod a különbözetit kb. 8 vizsga ha jól tudom, de egy-két évet rá kell szánni mert más németül beszélni és más jogot németül tanulni úgy, hogy vizsgázni is kell. Plusz ha tényleg ügyvéd vagy hát ugye a szakvizsgával is feleslegesen szenvedtél:), de azért hajrá.
2010. márc. 27. 14:59
 7/9 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat
2010. márc. 27. 15:12
 8/9 anonim válasza:
Ne menjetek! Itthon van rátok szükség! Újjá kell építeni az országot. Ha mindenki elmegy lehúzhatjuk a rolót, csak az ügyeskedők maradnak és akiket lehúzhatnak.
2010. ápr. 1. 10:12
 9/9 anonim ***** válasza:
Én is orvosként (szülész-nőgyógyász) voltak kint másfél évig, igaz az uniós idők előtt. Soha nem mennék vissza. Igaz, 58.000 Schillinges fizetésem q-ra magasnak tűnt, de ennek fele az albérlet, egy kis bevássárlás 1000 Schillingnél kezdődött - az itthoni lakásomat is fenntartottam, az elvitte a fizetésem kb. ötödéd. Vagyis egy kanyival nem lettem gazdagabb, a kislányom 5 hónapos volt, és egy védőoltást nem tudtunk elintézni abban az istenverte K und K bürokráciában. Emellett a bécsiek gyűlöltek, a kórházban (AKH) amolyan fehér rablszolga voltan, épp csak az ágytálat nem nyomták a kezembe. Ha panaszkodtam, hogy nem kapok orvoshoz méltó munkát a válasz volt: "miért, ki vagy fizetve, nem?" Ha Grazba, vagy Klagenfurtba, Salzburba, Linzbe és még sorolhatnám - mennétek, azt mondanám, hogy rajta. De a bécsi a világ leggusztustalanabb xenofób társasága. A kintlétem minden pillanatát gyűlöltük. Minden reggel "mikuláscsomagot" kaptam a kerületi rendőrségtől (V. ker a Gürtel közelében), mert 9-nél előbb nem értem haza, addigra meg már nem volt parkolóhely. Jobb híjján egy kupleráj parkolójába álltam meg 20 percre a lakásomtól - érdekes, az mindig üres volt:-))) Nagyon gondoljátok meg. Itthon kevesebb pénzért ugyan (bár lehet, hogy nem!!!), de vagytok valakik. Kint az első, amik kaptok az önérzetetek sárba tiprása lesz, és nemzeti hovatartozásotok porig alázása!!!
2010. ápr. 1. 14:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!