Kezdőoldal » Utazás » Európa » Mit gondoltok Svédországról?...

Mit gondoltok Svédországról? Milyen hely? Milyen lehetőségek vannak ott, Stockholmban?

Figyelt kérdés

Én még csak 16 éves vagyok, de érdekel a jövőm. Gimnázium után el szeretném hagyni az országot egy jobb élet reményében. Németül beszélek, így gondolom ezután a svéd nem olyan nehéz. Tapasztalatok erről?

És milyen Stockholm? Nagyvárosi? Bár tudom, kisebb mint Budapest, de mégis. És nagyon hideg? Mennyire? És milyenek a svédek? Befogadóak? Szépek/csúnyák? Sok a bevándorló? Azok milyen nációból kerülnek ki főként? Minden ilyesmi érdekel.

Hogyan lehet Svédországban letelepedni? És egyetemre járni? Lehetséges?

2011. júl. 18. 22:32
1 2
 1/13 A kérdező kommentje:

illetve természetesen Németország (Berlin) is szóba jöhet, ha már a németem elég jó, de úgy tudom, hogy Svédország nem annyira különc hely, mint a németek országa. :D

és van egy dolog ami "oda vonz".. úgy tudom, hogy a homoszexuálisoknak ott az egyik legjobb a helyzetük, nem a németeknél

2011. júl. 18. 22:34
 2/13 anonim ***** válasza:
39%
Csak nem vagy te is..........brrrrrrrrrrrrr
2011. júl. 18. 22:42
 3/13 anonim ***** válasza:
88%
Svédországban nagyon sok a bevándorló, de ott szeretik őket. A világ minden tájáról jönnek kiv. kína és társai. (Ja és tesco sincs ott, de van valami hasonló hipermarketjük.) Letelepedés úgy megy, hogy fél évig kell kint dolgozni és kapsz az államtól lakást/házat. Ha meg egyetemre jársz akkor meg neked fizetnek. Egyébként nagyon szép ország, csak hosszabb náluk a tél és a nyár hűvösebb mint itt(kb olyan mint most nálunk)
2011. júl. 19. 07:12
 4/13 anonim ***** válasza:
100%

Miért tartod Németországot különc helynek? Én itt élek, teljesen normális ország. A férjem homoszexuálisok között dolgozik, senkinek semmi baja velük, sőt nagyon szeretik őket.

Bevándorló itt is nagyon sok van, viszont nincs olyan hideg :)

2011. júl. 19. 08:24
 5/13 anonim ***** válasza:
60%
Olyan jó, hogy minden tizenéves ki akar költözni... hagyjuk meg az országot a cigányoknak! Bár meg tudom érteni őket valahol, de biztos, hogy nem attól lesz jobb, ha itthagyjuk ezt az országot.
2011. júl. 19. 11:00
 6/13 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Én nem gondolom annyira különcnek, de nagyon sok embert hallok a németeket szidni, stb. Különösen nekem nincs bajom velük, bár egy-két érdekes dolguk tényleg van.

Pl. RTL-en szokott menni egy érdekes humorú műsor esténként, nem tudom mi a címe, de elég bolond. :D

egyébként egyik válaszoló azt írta, hogy az állam fizeti ha oda akarok (Svéd) járni egyetemre? azt hogy? nem is tudtam, hogy ilyen van...

2011. júl. 19. 13:11
 7/13 A kérdező kommentje:
utolsónak pedig: én szeretem Magyarországot, de úgy érzem, tanárként itt semmi jövőm nem lenne, valamint az sem elhanyagolható tényező, hogy bár én nem reklámozom a homoszexualitásomat, mégis megbélyegeznek pár hülye felvonuló miatt...
2011. júl. 19. 13:12
 8/13 anonim ***** válasza:
100%
ösztöndíj szerűen kapod a pénzt, ismerősöm mesélte évek óta kint élnek, tőlük tudom
2011. júl. 19. 19:18
 9/13 A kérdező kommentje:
és télen kb hány fokkal van ott hidegebb? a nyár az meg pont kellemes, tavaszias, nem?
2011. júl. 19. 19:44
 10/13 anonim ***** válasza:
100%
Télen nyakig ér a hó de tovább van világos is azt hiszem. Egyébként meg jóval hidegebb van, mint itt
2011. júl. 20. 09:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!