Jövőre Párizsba utaztunk volna. A történtek után biztos, hogy nem megyünk. Szerintetek?
Norvégia, Finnország. Nagyon szép a természet.
Róma, ott is sok látnivaló van.
Mi is szerettünk volna eljutni Párizsba, eddig nem jött össze. Én most a terrorizmus részét kihagyom, inkább az a kérdésem, hogy 200 ezerből hogy terveztétek? Az nagyon kevés. Még egy hosszú hétvége sem jön ki ennyiből. Én mindenféle lehetőséget néztem, busszal SEM jössz ki 200-ból. És elég messze van, sokakat már ez eltántorít, de ilyenkor van egy éjszaka szállás Olaszban.
Repülővel alsó hangon 150, és akkor még egy darab belépő sincs benne, pl. Eiffel torony, vagy Louvre, Diadalív, belvárosi kávézók, szuvenírek. Vagy saját autóval? Az se kis költség. Szóval inkább duplázd meg az összeget, úgy reálisabb. És még ez is csak 3-4-5 nap, nem 10 nap, mint sok nyaralás esetében.
Merre jártatok már? Mi a fontos, városlátogatás legyen fővárosban, vagy tengerpart?
Játszik a busz is, vagy csak repülő?
Sokan lehúzzák, de ugyanannyian, vagy még többen imádják Görögországot. 10 napos buszos utak20-30 ezertől kezdődnek, de főszezonban is csak 40-50 ezer. Simán ki lehet bírni a buszt, ha nem vagy öreg, akinek mindene fáj, mi 2x jártuk így meg a tengerpartot.
Ha szeretitek Olaszországot, Róma 1200 km, kocsival kb 10 óra. Repülővel még 2 óra sincs. Mondjuk nekünk nem jött be ez az ország, de attól még sokan szeretik.
Spanyolba is tervezzük majd egyszer, a Costa Brava kijönne a 200-ból, és ott van mellette Barcelona, ha nagyvárost is akartok látni.
Fapadossal London is elérhető néhány tízezerből, bár ha aterrprtól félsz, akkor inkább ezt is hagyd ki.
De megy fapadis Németországba, talán Finnországba, stb.
Na jó, Páriszba is, lehet, hogy így tervezted 200-ból kihozni az utat?
Malmö, Miláno, közvetlen repülőjárat.
Visszatérve Olaszra, Velence kb 700 km pestről, kocsival pár óra.
Köszönöm szépen a válaszokat, még annak is, aki nem vette komolyan...:)
Decembertől közvetlen repülőjáratok mennek Párizsba Debrecenből, a legdrágább jegy 15 ezer ft./fő. Már hogy ne lehetne ellenni 5-6 napot 200 ezerből? A belépők sem eget verő összegek. 3-4000 Eiffel torony, Louvre stb. Idei árakat néztem, jövőre sem lesz biztos duplája, még ha drágább is lesz. Szállás terén nem vagyok nagyigényű, sőt. Bárhol is legyek a világban, nem 5*-os hotelekre vágyom, ahol elmegy 200.000 csak arra, hogy fedél legyen a fejem fölött. Nekem egy sátras kemping is megteszi, a pénzt a látnivalókra költöm, nem arra, hogy hol alszom pár órát! Ezen felül az étkezést is kihozom, akár 10-20 ezer forintból egy hétre egy főnek, mert a reggeli-ebéd vacsora nem szállodák éttermeiben történik. Sokan így nyaralnak: puccos szálloda puccos éttermeiben hajlandóak csak lenni. Úgy persze, hogy nem elég 150-200 ezer ft. De számomra a nyaralás arról szól, hogy minél több mindent láthassak a világból, felfedezhessek, a többi már mellékes!:)
Pl. horvát tengerpart: Split, Trogir nagyon szép helyek!
Bosznia-Hercegovina: Mostar, Sarajevo, Medjugorje
Habár drágább, de mégis a közelben van: Szlovénia: Ljubljana, Portorozs, Piran
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!