Kezdőoldal » Utazás » Európa » Angliában gyerekkel hogyan...

Angliában gyerekkel hogyan boldogultok segítség nélkül? Vagy ki segít?

Figyelt kérdés
Most kaptam egy állásajánlatot Londonba, nagyon tetszene,de van 2 kisgyerekem (2,5 és 6 évesek) és így nehéz a költözés. Én az anyuka vagyok, szerintem a férjem is találna munkát, de néztem,,hogy a sulik csak 3:30-ig vannak nyitva, ha van afternoon club akkor is csak 4:30-ig. Ti hogy oldjátok meg? És mi van ha a gyerek beteg? Vagy iskolai szünet van? Ki vigyáz rájuk? Nagyon vacilálok.
2015. nov. 10. 13:16
 1/3 anonim ***** válasza:
Mindenkinek bébiszittere van, pont ezért.
2015. nov. 10. 13:24
 2/3 anonim ***** válasza:
Ilyenkor kell bébiszitter. Sajnos készülj fel, mert Angliában nagyon drága a gyerekek iskolai költsége.
2015. nov. 10. 17:45
 3/3 anonim ***** válasza:

Én Lancashire-ben lakom. Itt még nem olyan drága a childcare, mint Londonban, de azért ez is megjárja. Én childmindert használok, mert rugalmasabb, mint az ovi. Az oviba vagy délelőttös vagy délutános, vagy egész napos a gyerek. Ha tehát 10-15-ig dolgozol, akkor kifizetheted az egész napot. 180-200 körül van egy teljes hét. A childminder meg olyan órákban vigyáz rá, amilyenben akarod...feltéve, hogy beleesik a munkaidejébe. Az enyém 7-18-ig dolgozik. Olyat nem hiszem, hogy pl találnál, aki 6-tól dolgozik, de lehet Londonban van ilyen. 3.5 font per óra per gyerek. 7-8 között 5 font. pick up-drop off 2 font. Londonban szerintem számíthatsz minimum 5 fontos órabérre. És még akkor valamelyik nem ad kaját ehhez, hanem vigyed azt is.

2 gyerkőcöm van, egyik most lesz egy éves, másik 5 éves múlt. A nagy már suliban van 9-15:15-ig. A kicsi meg megy childminderhez. 2 hét múlva megyek vissza dolgozni és 7-kor már le kell őket majd passzolnom, mert 8-ra járok, de fél óra gyalog. 1.30 ig dolgozok, így legalább 2-ig kell majd a kicsire vigyázni, a nagyot meg csak le kell dobnia 9-re suliba, de már én megyek érte. Férjem meg 6-15.30-ig dolgozik. Mind a ketten nem tudnánk 6-ra járni. Nincs segítség nekünk se. Hétvégén se meg egyáltalában semmikor se tudunk elmenni kettesben sehova, mert nincs aki vigyázzon a gyerekekre:(

Viszont fizetéstől függően kaphatsz rá támogatást. Jelenleg minimálbéresek vagyunk, én 5 órában. Így kapunk rájuk támogatást (már pár hete a kicsi 3 órában oda van, hogy szokja-munkát akartam váltani, ezért kezdtem el vinni childminderhez, de egyelőre semmi-és már kapunk rá támogatást) Ha alacsony a fizetésetek, akkor akár 70%-ra is jogosultak vagytok. Azonkívűl munkáltató is adhat childcare vochert.

After and before school club is van, de ott is ki kell fizetni az egész díjat, még ha csak fél órára lenne szükséged, akkor is.

A te kicsid 2.5 éves. Még fél év és kap 15 órát ingyen, ezt "ledolgozhatja" oviban és childmindernél is. Én az ovit választottam annak idején, hogy szocializálódjon a gyerek. Úgy szokták megadni oviba, hogy 3 órát adnak naponta. Lehet úgy is csinálni, ahogy én csináltam. Lepasszoltam a childmindernek és mondtam neki, hogy vigye el az oviba és aztán menjen érte. Így 3 órát volt childmindernél és 3 órát oviban. Vállalta volna a 3 ingyen órákat is, de mondtam neki, hogy azt akarom, hogy járjon csoportba is.

Számoljátok ki, hogy mennyi lenne childminderrel, after school clubbal, ovival és válasszátok a nektek legmegfelelőbbet. Aztán fellépsz a HMR oldalára és beírogatod a benefit kalkulátorba az adatokat, kiadja, hogy mennyi járna. Elég pontosan kiadja. Ez után el lehet dönteni. Amikor elkezdenek járni, akkor felhívod őket és mondod, hogy mi a helyzet. Ők meg küldeni fogják a levelet, hogy ennyit kapsz és azonnal utalják a pénzt. Ha viszont változás áll be, azonnal szólni kell, mert csúnyán megütheted a bokádat.

2015. nov. 11. 18:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!