Akik kulfoldre koltoztek vagy az elott allnak, mi konyitette/konnyitene meg az uj elet elkezdeset?
Nem az erzelmi reszre gondolok, hanem inkabb a "technikai" reszre. Mondok peldakat:
- egy jo es megbizhato szoba/alberlet kereso oldal
- segitseg a hivatalos dolgokban (pl. bankszamla nyitas)
- konkret munkakeresei tippek (pl. a lakohelyedhez kozel)
Vagy fizetnetek azert, hogy ezt valaki egybe elintezze, es ne neked kelljen utana jarni a dolgoknak?
"termeszetesen el tudtam gond nelkul intezni magamnak mindent" - jaj de jo neked Mr. Tokeletes...
19evesen amikor kikerultem Angliaba nem ereztem magam felnottnek, es megneznem nyelvtudas nelkul te hogy nyitsz bankszamlat egy idegen orszagban. Ja tudom, te ezt is megoldod... (Akkoriban meg az internet sem volt olyan nepszeru, minden 20. embernek volt csak email cime...)
De pl. tudtad, hogy az USAban eloszor fizetsz es utana tankolsz? Na, ezt is meg kellett valakitol tanulni, vagy pedig magadtol rajossz hosszasan benazva a pumpanal...
Az otlet, kerdezo, nem rossz. Mindig a problemat kell keresni. Ha sok embernek van sok hasonlo problemaja es te tudod ra a megoldast, nyugodtan kerj toluk erte penzt. Csak hogy talalod meg oket?
"termeszetesen el tudtam gond nelkul intezni magamnak mindent" - jaj de jo neked Mr. Tokeletes...
Nem tudod ezt miert kellett irnod. Van nyelvtudasom es onallo vagyok. Mint sokan masok.
Hogy talalom meg oket?
Ha van egy cegem, akkor hirdetem, nem?
De amennyi ember elhagyna az orszagot, szerintem ok hamarabb megtalalnanak.
Igy visszagondolva én elég bénácska voltam. Nem tudom miért túl nagy ügyet csináltam a dologból.
Szerintem ha valaki jól beszéli az adott nyelvet, akkor gond nélkül eltud intézni szinte mindent.
Persze vannak extrém esetek ha valaki olyan országba költözik ahol a dolgok egészen máshogy működnek, de gondolom a többség olyan országba költözik ahol a viszonyok jobbak, mint Magyarországon.
Segíséget is könnyű kapni, rengeteg Facebook oldal van ahol lehet kérdezni.
Nyelvtudás nélkül viszont szerintem butaság elindulni bárhová is. (Ok. ha valaki mondjuk nem beszél svédül Svédországban, de beszél angolul, de csak magyarral én maradnék otthon.)
Az ötleteden alapulo szolgaltatas mar letezik: relocation consultant-oknak hivjak öket, es altalaban cegek fizetik uj orszagba költözö alkalmazottaiknak.
Nekem modon volt hasznalni a szolgaltatast:
- munkavallalasi engedely gyors es zökkenömentes elbiralasa (akkoriban 2009-ben meg kellett)
- lakaskeresesben segitett valamennyire (10 lakast ajanlott, amiket megneztünk együtt... bar vegül en magam talaltam)
- szinten lakas: olyan orszagba költöztem, ahol hatalmas a tuljelentkezes lakasokra (10-100 között), ezert a jelentkezes elbiralasanal segithetett, hogy volt "referencia"
- erkezes utan elkisert bejelentkezni + bankszamlat nyitni... ezt kb 2-3 ora alatt elinteztük
- költözes: ez volt a legjobb, bar külön ceg: nagyon profik voltak
Viszont ugy latom, te mas piaci szegmenst szeretnel megcelozni. En, sajat zsebböl nem fizetnek ezert - viszont, ha erdekel a tema nezz ilyen allast egy relocation cegnel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!