Berlin tényleg annyira élhető, mint amilyennek látszik?
Budapesten élek, most 1 hetet eltöltöttem Berlinben. Lenyűgözött az a város, igazából nem volt olyan, ami ne tetszett volna benne. Arra számítottam, hogy nem lesz túl szép a II. világháborús pusztítások miatt, de így is nagyon sok századeleji épület maradt meg, pl. Kreuzbergben vagy Prenzlauer Bergben. Nagyon hangulatosnak találtam, és külön tetszett, hogy gyakorlatilag minden egyes kerület más jellegű, teljesen sokszínű. A közlekedést gyakorlatilag tökéletesnek találtam, egyszer történt, hogy leállt az S-Bahn, de 5-10 perc múlva már helyre is állt a rend. Szinte minden sarkon van egy-egy zöldterület, amit a helyiek ki is használnak, ahogy észrevettem. Kifekszenek napozni, olvasnak, meditálnak. Belakják az egész várost.
Nagyon rossz érzés volt visszatérni Budapestre, amit eddig szerettem, de ezek után hihetetlenül ótvar helynek érzek, ezért a fejembe vettem, hogy az egyetem után kiköltözöm a német fővárosba.
Valóban olyan élhető, mint amilyennek láttam ez alatt az egy hét alatt?
De facto élnek ott emberek, szóval igen, élhető - quod erat demonstrandum.
Berlin különben Európa meleg fővárosa, szóval ha jó magyar szokás szerint homofób vagy, akkor nem neked való a hely, ugyanis homoszexuális embereket fogsz látni gyakran.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!