Egy motorral Európán keresztül?
Sziasztok!
Lehet, hogy hülyeségnek tűnik, de gyerekkorom óta arról álmodozok, hogy veszek egy motort és átszelem vele Európát. Egész végig csak egy hátizsák lenne nálam.
Most, hogy leérettségiztem, elkezdtem nézegetni a motorokat.
Az összes pénzem felét a motorra költeném, másik fele elmenne az utazás során kajára, szállásra és benzinre.
Arra gondoltam, hogy mivel minimális pénzzel indulok el, ezért a városokban alkalmi munkákat vállalnék (angol + német + francia nyelvvizsgám is van), és 1-1,5 hónap elteltével mennék tovább, mikor már megvan a pénz.
Ugye a pénzt ételre, italra, szállásra és benzinre költeném.
Egyébként így mennék:
- Magyarország
- Ausztria
- Németország
- Lengyelország
- Ukrajna
- Szlovákia
- Magyarország
Tehát valószínűleg egy félkör alakban mennék Magyarország körül, de lehet, hogy inkább a déli irányba:
- Magyarország
- Horvátország
- Bosznia
- Albánia
- Szerbia
- Magyarország
Ezek tehát az elképzeléseim.
Számoltam azzal, hogy a motor esetleg teljesen elromlik. Ezért lehet, hogy egy ismerőssel mennék, még nem tudom pontosan...
Köszönöm mindenkinek, aki elolvasta idáig, és aki ezután valamilyen tanáccsal látna el!
Tudom, hogy hülyeségnek, gyerekesnek tűnik, de úgy gondolom, hogy meg tudnám csinálni.
Köszönöm!
Nem akarlak lebeszélni, de szerintem Bosznia, Albánia nem jó ötlet - főleg egyedül - nem igazán biztonságos... meg aztán Szerbia a menekültekkel... Egyedül motoron... háááát...
A másik útvonal jobbnak tűnik :-)
És mi lenne, ha
Horvátország
Ausztira
Csehország / Németország
Lengyelország
Magyarország?
A horvátoknál OKtóber elejéig még tart a szezon ott megfürödhetsz, és a tenger is szép.
Lengyelországba, meg ősszel a legjobb menni. Az őszi idő, a hegyek, a csípős reggelek, és a sárga falevelek, az otthonias éttermek hangulat egy megmagyarázhatatlan jó feelinget adnak.
Albaniával nincs semmi gond, akkor van gond ha a hegyekbe mész fel és nem tudsz albánul, ott nem szeretik az idegeneket, de neked az totál kiesik még csak odatévedni se tévedsz véletlenül. Szerintem jó az útirány, ha nyelveket beszélsz, éttermekben előadod magad, elmeséled a story-dat hogy mit csinálsz, motorral beakarod utazni Európát, kell a lóvé és vállalnál kis munkát pár hétre, ha bejön a story-d a tulajnak akkor lesz kajád meg szállásod, plusz még pénzt is kapsz érte, persze ez nem biztos hogy bejön az első étteremben, de akor mész a másodikba meg a harmadikba, pofon nem vágnak érte max azt mondják hogy nincs meló.
A motorról annyit hogy szerintem nézz valami kényelmes, nagyobb köbcentis túra motort, pl. Aprilia Caponord, nekem ilyen van (2002-es), elpusztíthatatlan motor, két oldaltáska oldalra, egy hátra, egy tanktáska és nyakadba veheted a kontinenst.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!