Dubrovnikba szeretnénk menni Szerbián keresztül, mennyire ajánlott arra menni?
Ugyanezt tervezzük mi is. Valakinek tapasztalata van?
Amit remélek, hogy éjfél után már talán nincs nagy várakozás a röszkei határon...
Szia,
Nem tudom, hogy meg aktualis-e a kerdes, de en Szerbian es Bosznian keresztul mentem ket hete Dubrovnikba (Brassobol), es megeri arra menni. Eloszor en is paraztam, ugy kepzeltem, hogy mindenki kessel a szajaban maszkal es a tetokrol radugranak a partizanok; de mindenki abszolut kedves es rendes volt. :)
Szerbiaba Fehertemplomnal leptunk be, es Mokra Gora-nal leptunk ki (ez utobbi faluban erdemes megnezni a Drvengrad-ot es a kisvasutat).
Boszniaban a Drinat, majd a montenegroi hatart kovettuk; fantasztikus a taj, es nagyon erdekes hangulata van. Hatalmas hegyek, sziklafalak, volgykatlanok. Rengeteg szetlott, felgyujtott varos, falu, gyar... amolyan Operation Flashpoint feeling-je van. A hegyi utak eleg keskenyek, de jol vannak megcsinalva, es jelolve.
Dubrovnik viszont borzalom a rengeteg turista miatt. Reggel 7-8 korul meg korul lehet setalni az ovarosban (bar par helyrol akkor is elzavartak, mert filmet forgattak), de 9 utan jon az aradat, es az egesz ovaros ugy nez ki, mint egy heringes doboz. Ettermekben nincs hely, buszokra nem lehet felszallni. Remalom volt. Inkabb menjetek valami nyugisabb helyre, pl Plitvicei-tavak, Krk sziget. :)
Ja es meg par dolog:
- NEM kell utlevel, se Szerbiaba, se Boszniaba.
- A horvat autopalya amugy nagyon draga (bar ez ertheto is, a minoseget es a technikai megoldasokat latva).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!