Kezdőoldal » Utazás » Európa » Horvátország miért ilyen...

Horvátország miért ilyen drága? Jóval közelebb van, mint pl. Görög, mégis 2x,3x annyiba kerül.

Figyelt kérdés

Buszos utakat nézek, apartman szállással.

Görögország jóval messzebb van, így több az útiköltség, mégis 20 ezertől vannak az utak, de főszezonban is találni 40-ért.

Ehhez képest Horvátország 50 alatt semmi, de ez az 50 környéki ár is csak majd szeptembertől lesz, főszezonban ennél több.

Mi kerül olyan sokba Horvátban?

Mindkét helyen ott a kultúra, a történelem, és nem lehet azt mondani, hogy a görög utak, csak most, az ország csődje környékén lettek ilyen olcsók.

Görögben 2x voltunk, most már elmennék Horvátországba, de furcsállom, hogy egy horvát út árából 2x, 3x mennénk el akár Görögbe, akár Olaszba.

2015. aug. 3. 09:22
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
96%

"A görög történelem számomra sokkal híresebb, mint a horvát"

Mert a horvátot a magyar történelemben tanultad.:D

2015. aug. 3. 11:12
 12/17 anonim ***** válasza:
76%

"Sőt a partját sokkal többen szeretik, csak sokakat elriaszt a távolság.

homokos parton normálisan lehet strandolni, szikláson/kavicsoson kevésbé."

Kinek mi. Aki lubickolni szeret, annak tényleg jobb a homokos part, de én személy szerint pl. imádom a köveset, mert sokkal tisztább és látványosabb. Egyébként Horvátországban is van homokos.

"Nekem ez furcsa, hogy a görög történelem szerinted semmi,"

Nem azt mondtam, hogy semmi. Megmutatnád, hogy ezt hol írtam? Csak azt mondtam, hogy egy elszegényedett ország, ami gazdaságilag nagy bajban van.

Azt, hogy Horv.-ban szép történelmi műemlékek vannak, azért írtam, mert számomra a jó állapotban megmaradt történelmi óvárosok, mint Zadar vagy Dubrovnik, (meg még egy csomó, szinte minden horvát szigeten) amik még a velencei korszakból maradtak fenn, sokkal kellemesebbek és érdekesebbek, mint a görög romok. Görögország úgy szép, ha _elképzeled_, hogy milyen volt 2000 éve. Amit ma látsz azokból a műemlékekből, azok egy letűnt kor szomorú romjai. Nagyon érdekes, ha történésznek készülsz, de különösebben számomra nem vonzó. Nem lehet velük mit csinálni, nem adnak meg egy olyan hangulatot, mint a dalmát városok, ahol az olaszos, szűk utcákban sétálgathatsz, felmehetsz a toronyba, kiülhetsz a kőház aljába épült fagyizóba, vagy végigsétálhatsz a várfalon. Görögország műemlékei nem élnek, csak múzeumok, mint itthon az Aquincum. Érdekes, meg minden, de semmi más, mint egy történelemóra. Horvátországban meg élnek is az emberek ezekben a díszletekben.

"és balkáni az ország."

Ezen meg nincs mit vitázni, Go. teljes egészében a Balkán-félszigeten helyezkedik el. Minden értelemben balkáni.

Abban egyébként igazad van, hogy Horvátország túl van árazva. Szlovénia valamivel olcsóbb, és még ott is vannak ugyanolyan gyönyörű városok. Ráadásul az ország belsejében gyönyörű természeti csodák vannak.

2015. aug. 3. 11:41
 13/17 anonim ***** válasza:
100%

Attól, hogy Görögországban homokos a legtöbb part, még rendkivül tiszta.

Az ókori görög történelmi emlékek, romok, régészeti helyek pedig szerintem is sokkal szebbek, különlegesebbek a horvát kulturális helyektől, bár ugye ez izlés kérdése. (pl. egy epidauroszi szinház, vagy egy delphoi jósda fantasztikus élmény)

Görögország lehet, hogy balkáni ország, de a csődből mit sem érezni, olcsóbbak a kaját, melegebb az éghajlat is mint a horvátoknál, és igaz, hogy messzebb van, összességében szerintem - nekem - sokkal jobban megfelel egy nyugodt, tartalmas nyaralás helyszinének.

2015. aug. 3. 12:09
 14/17 anonim ***** válasza:

A legnagyobb vicc, hogy állítólag ha az ember vitorlázik, és horgonyon akar egy szorosban éjszakázni, jönnek szedni a "horgonydíjat".

Igaz ez? Nekem olyan védelmipénz kategóriának tünik, mert máshol ez ingyen van.

2015. aug. 3. 12:59
 15/17 A kérdező kommentje:

Visszatérve erre, nem szó szerint idézek:

Mellette vannak egyéb hírességek, azok árait másolják.

Ha így működne, akkor a világ minden országában ugyanolyan árak lennének, mert híres helyek, látnivalók mindenhol vannak, és ha mindenki a szomszéd ország áraihoz igazodna, akkor a huszadik szomszédnál is ugyanannyiba kerülne minden.

2015. aug. 3. 13:37
 16/17 anonim ***** válasza:
81%
Egészen egyszerű a magyarázat, amivel eddig még senki sem foglalkozott. Ott van a közelben egy rakás olasz ember akiknek szintén van szabadságuk és mennek nyaralni. Az olaszok azonban emberek és nem hülyék, rájöttek, hogy sokkal olcsóbban tudnak nyaralni a szomszédos Horvátországban, mint otthon, a köztudottan legdrágább nyaralóhelyeiről híres Olaszországban. Ezért az utóbbi években tömegesen kezdtek el vonulni a horvátokhoz, azok meg szintén nem hülyék, rájöttek, hogy fizetőképes kereslet érkezik hozzájuk nyugatról és az utóbbi évek infrastrukturális fejlesztéseik révén gond nélkül meg tudnak felelni az olaszok igényeinek (is). Miért adnák olyan olcsón a szolgáltatásaikat? Így még mindig olcsóbbak, mint az olaszok, de szép számmal mennek magyarok is továbbra is annak ellenére is, hogy az elmúlt 3-4 évben jelentősen emelkedtek az árak.
2015. aug. 3. 14:23
 17/17 anonim ***** válasza:
77%

off:

Ja, ezt hívják úgy hogy vérszemet kaptak és elszemtelenedtek. Pont ez van németország belsö egykori határán.

A nyugati oldal a határ mellett lepukkant, mert mennek az emberek tovább, 10km-rel arrébb meg az exDDR-esek még a tankcsapdákkal teli parkolóért is a markukat tartják.

2015. aug. 3. 15:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!