Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Mégis mire fizetek ennyi...

Mégis mire fizetek ennyi pénzt a vámon?

Figyelt kérdés

Hosszú rágódás után rendeltem magamnak egy csomag ruhát Japánból. A postaköltség kb 4000 Ft-nak felel meg, az árú értéke 25e. Rengeteg pénz volt, és már most bánom, mert bent tartják a vámon és most rá fogják számolni az áfát, plusz még mittomén milyen kezelési költséget.

Mire kell fizetnem ennyit? Miért tartozom kb 10 ezerrel azért, mert rendeltem egy csomag cuccot magamnak Ázsiából?

Borzasztó érzés, hogy többet nem rendelhetek hivatalos cégtől, mert a feltüntetett összeg miatt így lehúznak...

Miért csapolják így a magánszemélyeket? A papírok és a csomag tartalma alapján is egyértelmű, hogy magán használatra vásároltam a ruhákat (oké, tudom, hogy magánszemélyekre is vonatkozik a szabály, de irreális az egész). Ezek szerint nem érdemes netről vásárolni? Ráadásul az EU-n belül is 22Euró a határ, afölött jön a fejés.

Elnézést az össze-vissza fogalmazásért, de nagyon dühít a dolog.

2015. júl. 30. 18:10
 1/10 anonim ***** válasza:

Ez eddig is így volt, mit csodálkozol? Miért rendelsz külföldről ha nem ismered a szabályokat?

Valszeg még így is olcsóbb lesz mintha itthon vetted volna meg.

2015. júl. 30. 18:19
 2/10 A kérdező kommentje:

Úgy tűnik, hogy nem vagyok tisztában vele? Ezt mind nem most olvastam, banyek. De ja, gyakorin ez a legközkedveltebb válaszadás: "minek csinálod ezt, minek veszel azt, ha nem tudsz semmit".

A kérdésem az volt, hogy ha én már kifizettem a postát és az árut, miért kell megint fizetnem? Miért tartozom az országnak? Én ezzel nem vagyok tisztában.

2015. júl. 30. 18:24
 3/10 anonim ***** válasza:
Mert más országot gazdagítottál azzal a pénzzel, amit itt is elkölthettél volna. A vámnak semmi köze a postaköltséghez és az áruhoz (már így is fizettél), ezek a kinti cégnek mennek, a vám meg az államnak. Max ez alapján számolják, hogy mennyit kell fizetni. Ez a szabály! Ezért van sok dolog ami kétszer annyi mint külföldön. Mert mire idejut, nem tudják olcsóbban adni.
2015. júl. 30. 18:30
 4/10 A kérdező kommentje:

Ezzel az erővel hívhatnák büntetésnek is, mert nem itthon költöttem :D Nevetséges. Ez az egész egy nagy vicc.

Ráadásul én kaptam 5 napot az adatok beküldésére, míg a csomag jó 2 hete a vámon ül...

Na mindegy, soha többet nem csinálok ilyet.

2015. júl. 30. 18:35
 5/10 anonim ***** válasza:
Hívhatnák, de vámnak hívják... ez van. Nekem sem tetszik. Ha tudtad akkor miért rendeltél? Amúgy a postaköltség is beleszámít a vámba. Csak hogy még szebb legyen.
2015. júl. 30. 18:45
 6/10 anonim ***** válasza:
Amúgy vannak esetek amikor még így is megéri.
2015. júl. 30. 18:48
 7/10 A kérdező kommentje:

Egy ismerősöm mondta, hogy nem mindig kell fizetni... Hát most nincs kedvem vele beszélni..

Édesanyám is kinevetett. Jó kis lecke volt, naiv voltam.

2015. júl. 30. 18:57
 8/10 anonim ***** válasza:

Ne is haragudj, de ha van pénzed iylen értékben ruhákat rendelgetni, vehetted volna a fáradtságot, hogy utánaolvass a vámkezelési szabályoknak. Csak az EU-n belül vámmentes a szálítás, Japán meg nem kell mondani, hogy ezen már bőven kívül esik. Ez az egyik. A másik, hogy ismerősödnek is igaza van, mert nem minden csomagot fognak meg a vámon, akkor meg értelemszerűen nem kell kifizetni.

Tessék:

[link]

A ~30000 ft az kb 95-100 euró, szóval 27% áfát kell fizetned.

2015. júl. 30. 19:23
 9/10 A kérdező kommentje:
Nem haragszom, nyugalom. De most akkor menj fel, és értelmezd a kérdést, esetleg a válaszokat is, mert úgy tűnik, elsőre nem sikerült. De ha szemétkedni, kárörvendeni, vagy okítani jöttél, ajánlom az X-et a jobb felső sarokban.
2015. júl. 31. 02:53
 10/10 anonim ***** válasza:
68%
Húzd ki inkább az uborkát a valagból és próbáld a választ értelmezni, bántóan ostoba vagy :/
2015. júl. 31. 08:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!