Horvátország miért ilyen drága? Jóval közelebb van, mint pl. Görög, mégis 2x,3x annyiba kerül.
Buszos utakat nézek, apartman szállással.
Görögország jóval messzebb van, így több az útiköltség, mégis 20 ezertől vannak az utak, de főszezonban is találni 40-ért.
Ehhez képest Horvátország 50 alatt semmi, de ez az 50 környéki ár is csak majd szeptembertől lesz, főszezonban ennél több.
Mi kerül olyan sokba Horvátban?
Mindkét helyen ott a kultúra, a történelem, és nem lehet azt mondani, hogy a görög utak, csak most, az ország csődje környékén lettek ilyen olcsók.
Görögben 2x voltunk, most már elmennék Horvátországba, de furcsállom, hogy egy horvát út árából 2x, 3x mennénk el akár Görögbe, akár Olaszba.
Miből gondolod, hogy az adott országba szervezett utak ára a távolságuktól függ?
A közgazdaságtan szerint a kereslet-kínálat törvénye határozza meg, mi mennyibe kerül.
Horvátország jó hely, bár szerény véleményem szerint az a nagy lehúzás, amit azoknak tartanak fenn, akik szervezett busz és autó nélkül elképzelni nem tudják az életüket.
NEm szokok le, mert nekem így kényelmes, és olcsóbb, mint ha ketten megyünk autóval.
Kiszámoltuk, 3 emberre már megéri a kocsi, 2-re még nem.
Miért gondolom, hogy a távolság is számít?
Mert az útiköltség felét a benzin teszi ki.
Ha elindulunk a kis személyautónkkal, több tízezer ft az üzemanyag, meg az autópályadíj.
De igazából nem ez volt a kérdésem, hogy menjek-e szervezett útra vagy sem.
Én nem akarok elindulni egy idegen országba, ha valami baja lesz a kocsinak, azt se tudom, hogy jutunk haza, a nyaralásnak meg lőttek. A busz is robbant már le alattunk Szerbiában, de akkor az utazási iroda küldött egy másik buszt. Ha meg elindulunk ketten, és a környéket is kocsival járjuk be, akkor a párom soha nem ihat egy jó hideg sört, mert vezet?
Nekem megfelelnek a buszos utak, ráadásul mi van azokkal, akiknek nincs kocsijuk?
Na de visszatérve a lényegre, még nem tudtam meg, mitől annyival drágább Horvátország.
Nagyon is sokan mennek.
És Görög is szép.
Sőt a partját sokkal többen szeretik, csak sokakat elriaszt a távolság.
homokos parton normálisan lehet strandolni, szikláson/kavicsoson kevésbé.
Nekem ez furcsa, hogy a görög történelem szerinted semmi, és balkáni az ország. Én nagyon szerettem ott nyaralni, meg rajtam kívül még több százezren évente, és nem csak magyarok.
A görög történelem számomra sokkal híresebb, mint a horvát, utóbbiról kb. semmit nem tudok, pedig nem 100 éve jártam iskolába.
Na a velencei magyarázatot már el tudom fogadni egynek.
Kaják árait tényleg nem tudom, de ezek szerint nagyon drága. Szomorú, mert nem akarok 200 ezerért menni úgy, hogy ellátás nélkül, egy kis apartmanban vagyok.
"Görögország meg egy működésképtelen, csőd szélén álló, balkáni ország, ahova most senki se megy, akármilyen szép is."
Nem dolgozni megyek hanem nyaralni. Ha dolgozni akarnék ott akkor érdekelne hogy áll a gazdaság. Így az érdekel, hogy legyen Gyros, sör, szép tengerpart. És eddig van.
A nyári melegben meg inkább elmegyek északra kicsit lehülni, a balti tengerre vagy nordseere. Az Sem drágább mint a horvátok.
"csak sokakat elriaszt a távolság. "
Meg is magyaraztad a kerdest.
Amugy a piaci arakat a kereslet-kinalat szabalyozza. Horvatorszag azert dragabb mert oda tobben akarnak menni, ennyi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!