Athén közelében van olyan üdülőváros mint mondjuk Paralia vagy Sarti?
Minden helynek saját varázsa van. Athéné a kultúra, az a fajta lábbal taposható történelem, ami szinte mindenkit meghat. Viszont cserébe Athén egy nagyváros, és nem igazán szép régiója a Földközi-tengernek.
Nem tudom mi az, amit Paralia vagy Sarti pozitív tulajdonságainak gondolsz azon kívül, hogy ezek tipikus turista gettók. Ha ilyenre vágysz, persze vannak Athén környékén ilyenek. De felejthető tengerparttal, felejthető strandélménnyel. Mert Athén nem erről szól.
Viszont tényleg vannak olcsóbb szállások a várostól távolabb, sőt, tengerparti gettók is.
Ha jó strandot keresel, nem Athén környékén kutakodsz. Veszel egy 5-20 eurós Ryanair jegyet, és lemész valamelyik szigetre. Ha meg a kultúrára szomjazol, szállj meg valamelyik külvárosban, és koptasd a talpadat sok buszozással és gyaloglással.
Nem tudom, hogy csak meg szeretnéd nézni Athént, vagy az lenne a nyaralás fő helyszine.
Én a helyedben a Peloponnészoszi-félszigeten néznék valamit szállást, ott rengeteg a látnivaló, vannak szép strandok, és elérhető közelségben van Athén is. (nem tudom pl. Nafplio mennyire bulis hely, vagy ott van Tolo, de idébb a Korinthoszi-öbölnél is vannak jó nyaralóhelyek szerintem, illetve Evia-szigete is közel van).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!