Bérelhetek lakást Bécsben ha van megtakarított pénzem de még nincs munkám?
Mindenhol azt olvasom, hogy Bécsben lakásbérléskor bekérnek 3 vagy 6 havi fizetéspapírt. Hogyha párom és én egy havi 500-550 eurós lakást szeretnénk bérelni de csak azt tudjuk bizonyítani hogy a szamlánkon van ~12000 Euro, vajon kiadják? Munkavállalási szándékkal megyünk, csak ugye könnyebb álláshoz jutni ha az ember ott lakik.
Válaszokat előre is köszönöm.
Mi az öcséméknél laktunk addig, akik 6 éve élnek Bécsben.
Egyébként a lakás bérlést nagyban a párom intézte, mert én el voltam havazva a melóval, ő pedig szinte alig beszélt németül. Angolul kommunikált a lakást kiadó ügynökséggel.
"ja igen: alap nemettel meg szinte tuti hogy nem fognak neked lakast kiadni. Meg ha jol beszelsz de eros az akcentusod akkor is necces."
Oké azt esetleg megertem hogy ha olyan akar kivenni lakást aki épp hogy csak beszél valamit annak nem olyan szívesen adják ki. Na de kedves válaszoló egy kicsit szerintem ezzel az erős akcentusos dologgal túlzól. Kicsit úgy állítod be a dolgot hogyha valaki nem osztrák vagy nem németajkú annak szinte esélye sincs lakást bérelni. Biztos van benne valami igazság osztrák lennék én is szívesebben adnám ki osztraknak de ha valakinek van kezdőtőkéje meg szakmája, (informatikus- hang és fenytechnikus vagyok tapasztalattal) meg munkavállalasi szándéka azért biztos lesz valaki aki kiad egy lakást.
Bécsben élsz?
Digo:
Mostanában koltoztetek ki?
Nekem Bécsben rokonom nincs, ismerősök viszont igen de náluk nem tudok lakni meg nem is akarok.
Nem, Münchenben.
Az osztrakok rosszabbak...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!