Mi kell ahhoz, hogy autót béreljek Amerikában nyaraláskor? 2 éve van jogsim. Így bérelhetek?
nemzetközi jogosítvány kell hozzá ha jól tudom - jol tudod. Az ismijeim most voltak kint es toluk elkertek a nemzetkozi jogositvanyt. Bemesz az onkormanyzathoz vagy okmanyiroda? es bemutatod a rendes jogsidat es kersz melle egy nemzetkozit. Lehet, h van valami dija.
Hallottam olyanrol is, akik az uj tipusu kartyas jogositvannyal siman bereltek itt autot, de en megkerdeztem par kolcsonzot es mindegyik azt mondta, hogy kerik a nemzetkozi jogsit.
Inkabb legyen nalad es ne kelljen, mint nincs nalad es kell.
Amugy kerni fognak meg egy bankkartyat (visa, master vagy amex) amit a foglalaskor elkernek es lehuzzak, hogy a szam meglegyen nekik. Ha teszem azt nem viszed vissza a kocsit, vagy hianyzik belole valami, akkor azt a kartyat megterhelik. Amugy fizetni altalaban akkor kell, amikor visszaviszed a kocsit, es lehet keszpenzzel is.
Ha biztosak a terveid, akkor ajanlom az Avis kolcsonzot es annak is a "pay now" 'fizess most' opciojat, mert sokkal olcsobb, mint a konkurencia.
Amikor kiberled a kocsit a kolcsonzo altal ajanlott biztositast is kerdd hozza. (erre kb. 16-20 dolcsi per nap extrat szamolj a kolcsonzesi dijon felul)
Amig a nemzetkozileg elfogadott visa vagy mastercard logo van a kartyan, addig mindegy, hogy debit vagy credit.
Tudom, mert az ismik is CIB bankos debit kartyat hasznaltak, de mikor visszavittek a kocsit KPvel fizettek.
Általában 26 év alattiak csak felár ellenében bérelhetnek, a jogositvány meglétet feltétel, nemzetközi jogsi ÁLLÍTÓLAG kell,de tölem soha nem kérték,sőt első alkalommal,amikor automatikusan adtam oda a srácnak a kölcsönzöben,azt sem tudta,hogy mi az.
Igaz minden esetben jó előre ,interneten béreltem és csak a Dollar kölcsönzőtől ( a traveljigsaw lapon keresztül) , ők voltak a legolcsóbbak . Ha van lehetöséged Dodge Chargert válaszd-hatalmas élmény :)
Hitel (credit) kártyát azért kérhetnek, mert arrafelé a debit egyáltalán nem divat. Szerintem reflexből mondják a creditet. Viszont mivel külsőre megkülönböztetni tényleg nem lehet a kettőt, így tök mindegy, milyen, csak legyen. Persze dombornyomott javasolt, mert az elektronikusat eleve nem is lehet használni külföldön sok helyen fizetésre (a kibocsátó bank nem engedi).
Ja, és azért is "szerethetik" jobban a creditet, mert arra egyenlegtől függetlenül lehet terhelni, a debitnél meg amíg pénz van. Bár ez megint hülye felfogás, mert lehet a rendelkezésre álló egyenlegnél nagyobb összeget is zároltatni, csak érvényesíttetni nem. Bár egyes bankoknál érvényesíteni is lehet, ha nincs automatikus hitelkeret, akkor is, és abból lesz a kényszerhitel, frankó kamattal. Szóval dombornyomott bármilyen bankkártya legyen nálad, ez a lényeg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!