Kezdőoldal » Utazás » Észak-Amerika » Mi kell ahhoz, hogy autót...

Mi kell ahhoz, hogy autót béreljek Amerikában nyaraláskor? 2 éve van jogsim. Így bérelhetek?

Figyelt kérdés
2012. máj. 24. 16:29
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:

Kedves 9:20-as, hol (melyik allam) es melyik kolcsonzotol bereltel autot? Ez mikor volt (honap/ev)?

Csak azert kerdezem, mert en itt elek es a legutobbi ket kolcsonzesnel az Enterpriset es az Avist hasznaltuk es mindket kolcsonzo altal nyujtott biztositast elfogadtuk. Ennel a ket kolcsonzonel biztos hogy NINCS benne a berleti dijban a biztositas!

Aki itt el es van sajat kocsija, annak van auto biztositasa (egy turistanak ilyen NEM lesz).

Az en auto biztositasom automatikusan fedezi a kolcson autot, de az onreszt (ha baj van) ki kell fizetnem, ha en vagyok a hibas, ha nem.

Vagyis ha 1 napra kiveszek egy vasat, es nem akarom az 500 dollaros onreszemet kockaztatni, ha valami barom nekimegy a berelt kocsinak (vagy esetleg en benazok, es nekitolatok valaminek) akkor en kerni szoktam a kolcsonzo altal ajanlott biztositast. Legutobb az Enterprisenal ez 15 dollar volt (per nap). Tavaly az Avisnal ez $12 (per nap).

Turistanak MINDENKEPPEN!!! kerni kell a kolcsonzo altal arult biztositast, hacsak nem akartok ugy jarni, mint az egyik GYIK-os kerdezo, aki turistaskodott, torte a berautot, majd elhagyta az orszagot fizetes nelkul es kivancsi volt, hogy utolerhetik-e a behajtok...

A biztositas nemcsak a targyi dolgokat vedi, hanem szemelyi serulesnel is jol jon, ugyanis a sajat utasbiztositasod elott mar fedezi a koltsegeket. Sokan jonnek ugy turistaskodni, hogy nincs utasbiztositasuk, na azoknak mindenkepp kell biztositas ha volan moge akarnak ulni, ugyanis egy keztores majdnem 3ezer dollar! Es akkor a serult kocsik javitasi koltsegeirol ne is beszeljunk.

Kepzeld el a szitut, turista vagy, kiberelsz egy kocsit es boldogan kocsikazol a Grand Canyonnal. Este valami barom beletolat a berautodba es csak reggel veszed eszre. Nem kertel biztositast, mert a GYIKon azt mondtak minek... Visszaviszed a kocsit, az ugynok ranez a horpadt lokharitora es azt mondja, 200 dollar a javitasi koltseg. Most tettszik fizetni keszpenzben vagy levehetjuk a kartyarol (amit a foglalasnal megadtal) ?

Ellenben ha kertel biztositast, akkor szo nelkul otthagyod oket es az ugynok sem fog kerdezni a vilagon semmit (te csinaltad? ott voltal mikor tortek stb) hanem majd a biztositoval elintezi a javittatast.

Van olyan lehetoseg, hogy ha hitelkartyaval fizetsz a berautoert, akkor a hitelkartya kibocsato lehet hogy nyujt valami biztositas felet berauto eseteben, ilyenkor nem kell a kolcsonzo altal nyujtott biztositast elfogadni, de errol pontosabban a hitelkartyad kiallito cegtol informalodj (visa vagy mastercard) (es azt is kerdezd meg toluk, hogy szemelyi serulesre is nyujtanak-e biztositast).

2012. máj. 29. 21:02
 12/17 anonim ***** válasza:
Legutobb Floridaban bereltem, Jacksonville-ben, Ford Fusion-t 11 napra, nulla szazalekos onresszel, nem-biztositott motoros elleni biztositassal,meg itthonrol,olineban a traveljigsav oldalon ,ha gondolod privat uzenetben megadom a szerzodes elerhetoseget(szerintem meg megvan) - garantaltan nulla szazalek, az atvetelkor 65 dolcsit levettek plusszban a kartyamrol,de az auto visszavitele utan 8-10 nappal visszaadtak
2012. máj. 29. 21:48
 13/17 anonim ***** válasza:
Ok, koszi!
2012. máj. 29. 21:54
 14/17 anonim válasza:
Lusta voltam elolvasni amit az előttem lévők írtak, én voltam kint és haverom bérelt egy autót. Nemzetközi jogosítványt kell kiváltani (1800 forint és kb 2 nap alatt megvan, ha nem aznap), és minimum 25 évesnek kell lenned. Az hogy mióta van jogsid irreleváns.
2012. máj. 31. 16:17
 15/17 anonim válasza:
Nem kell minden autókölcsönzőnél kell nemzetközi jogsi. Minden országban mások a feltételek,de Amerikába nem kell ha a Hertz-től bérelsz. Viszont 1 éve kell,hogy jogsid legyen,és dombornyomásos hitelkártya kell hozzá.A 25 év feletti életkor is kötelezö,viszont Amerikában általában felár ellenében kisebb kategóriájú kocsit lehet kb 21 éves kortól bérelni. Autókölcsönzőben dolgozom.
2012. jún. 4. 10:37
 16/17 anonim válasza:
Amerikában dolgozol autókölcsönzőben?
2012. jún. 8. 16:44
 17/17 anonim válasza:
Néhány államban honosítani kell a jogsit, ami kb. 1 nap, és kérhetsz magyar oktatót is. Los Angeles- ben így van, a többiről nem tudok.
2012. aug. 1. 19:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!