Miért mondják, hogy az angol egy befogadó társadalom?
A tapasztalatom az, hogy befogadóak, de nyilvánvalóan nem mindegy, hogy kivel szemben. Én egyetemre jártam Angliába, ahol semmiféle kiközösítést nem tapasztaltam. Csak annyit látok rajtuk, hogy kicsi nemtörődömök, kicsit érdektelenek. Kicsit olyan maguknakvalók, de nem csinálnak belőle ügyet, hogy az ember külföldi, megszokták. Szerintem simán több a külföldi Londonban, mint a tősgyökeres angol.
Az más kérdés, hogy a képzetlen, kelet-európai bevándorlókhoz hogy viszonyulnak. Itt nyilvánvalóan bekapcsol náluk az évszázados brit öntudatosság, az Európától való elkülönülésre való hajlam. Nyilván nem akarják, hogy az országot teljesen elárasszák a menekültek és a feketemunkások.
Te annyira integrálódtál az angol társadalomba, hogy még azt is átveszed tőlük, hogy a nemzetiségneveket nagy betűvel írják?
"Ja.. mert egy bevandorlo csak kepzetlen es feketemunkas lehet Angliaban, mi? Egyaltalan, egy Magyar allampolgar nem is bevandorlo, hanem egy EU-s tagallam allampolgara! "
Attól, hogy EU-s tagállam állampolgára, még bevándorló. Szerinted, ha valaki Horvátországból Mo.-ra vándorol, az nem bevándorló?
"Aki egyetemre jar Angliaban magyar letere, engedd meg, qrvara semmit nem tapasztal meg az igazi ELETBOL, leven, hogy egy szubkulturaban el, mint egy burokban, ahol masok a korulmenyek. Ez meg akkor is igaz, ha mondjuk dolgozik, mert nyilvan nem mosogatni fog elmenni, hanem bekerul vmi irodaba, v hasonlo helyre, ott pedig mar eleve nem ugy bannak az emberrel."
Bocs, de nekünk eltérő fogalmaink vannak arról, hogy mi az "igazi élet". Szerintem nem az, hogy elmegyek külföldre mosogatni a paki vendégmunkások közé. Illetve, de, ez is része az igazi életnek, meg az is, hogy valaki egyetemen tanul és megbecsült állása lesz. Nem tudom, nálad mit jelent az, hogy "igazi élet", de szerintem nem feltétlenül azt kéne, hogy jelentse, hogy valaki rosszul fizetett vendégmunkásként dolgozik. Ha az igazi élet azt jelenti, hogy valaki minél rosszabb társadalmi közegben minél kevésbé megbecsült munkát végezzen, akkor azt egyikünk sem ismeri, mert akkor csak a harmadik világbeli sweatshopokban dolgozók tudják, milyen is az az Igazi Élet. Az egyetemet is lehet egy szubkultúrának tartani, meg a vendégmunkások világát is. Én meg azt mondom, hogy nem attól függ valakinek a megítélése külföldön, hogy honnan jött, hanem hogy a társadalomban vertikálisan hol helyezkedik el. A mosogatót sehol nem becsülik meg túlzottan, akár magyar, akár görög, akár albán, a bankárt pedig mindenhol megbecsüli a társadalom, akár indiai, akár magyar, akár angol. Azt hiszed, Angliában a bevándorlók csak kétkezi munkát végeznek? A legpuccosabb helyeken is dolgoznak ázsiai bevándorlók, az egyetemeken meg szerintem kb. a tanulók fele külföldi. Én, még egyszer mondom, az angolok részéről, mikor ott voltam, semmiféle sunyiságot nem tapasztaltam. Lehet, hogy aki mosogatni megy ki, azt átverik, de azt szerintem minden országban kevéssé becsülik.
Szerintem nem lehet általánositani. Az én tapasztalatom az, hogy az angolok huvosebbek, de udvariasabbak.
Ez nem az én vérmérsékletemnek valo. Ezért szeretek jobban a spanyol ismeroseimmel lenni, ok sokkal nyitottabbak. :)
De mondom, ez emberfuggo.
13:
Most Te kevered a fogalmakat, vagy en?? Ha nem teszel kulonbseget bevandorlo es EU-s allampolgar kozt, az LEGYEN A TE DOLGOD (bar pl Irorszagban maguk az Irek javitottak ki mindig, mikor magamra azt mondtam: bevandorlo), de hogy szamodra a vendegmunkas is, meg a bevandorlo is ugyanaz, az mar nem kispalya.. Vegulis nem lehetett minden az egyetemen felvett targyaid kozott, a jozanesz es tajekozottsag pedig nem vegzettseg fuggvenye ;) de sebaj, azert a Wiki meg mindig ott van ;) Kulonben a tobbiben ugy ahogy egyetertunk, sokat lehetne vitazni mondjuk azon, kinek mi az "igazi" elet, es tobb szempontbol is meg lehet kozeliteni a dolgot.. Szoval ne fujd fel magad, respektalom a Te nezopontodat is! Viszont tegy meg egy szivesseget es ne idezgess, mert itt a GYK-n, tapasztalatom szerint legalabbis, nem igazan az egyetemet vegzett emberkek szoktak idezgetni, erted ugye ;)
Ja es igen, mar annyira sokat eltem angol nyelvteruleten, hogy bevallom, leszarom, h kicsivel, vagy naggyal irom a nemzetisegneveket (programozashoz egyebkent sem eletbevago - es hidd el, tudom, h nem minden "bevandorlo" csicska, de ez meg LEGYEN AZ EN DOLGOM, oks? ;)
14:
Veled ertek legjobban egyet! ;)
"13:
Most Te kevered a fogalmakat, vagy en?? Ha nem teszel kulonbseget bevandorlo es EU-s allampolgar kozt, az LEGYEN A TE DOLGOD (bar pl Irorszagban maguk az Irek javitottak ki mindig, mikor magamra azt mondtam: bevandorlo),"
Miért, szerinted attól, hogy valaki EU-s állampolgár, nem lehet bevándorló? Én nem azt mondtam, hogy "az EU-BA BEVÁNDORLÓ", hanem "bevándorló", ami azt jelenti, hogy valami miatt áttelepült egy másik országba. Ez lehet EU-n belül, vagy kívül, tök mindegy. Szerinted ha valaki innen Ausztriába megy, az nem bevándorlás? Az EU továbbra sem 1 db ország, hogy az azon belüli vándorlást ne tekintsük vándorlásnak. Mit gondolsz, miért akarnak az angolok annyira kilépni az EU-ból?
"de hogy szamodra a vendegmunkas is, meg a bevandorlo is ugyanaz, az mar nem kispalya.. Vegulis nem lehetett minden az egyetemen felvett targyaid kozott, a jozanesz es tajekozottsag pedig nem vegzettseg fuggvenye ;) de sebaj, azert a Wiki meg mindig ott van ;)"
Miért, szerinted olyan nagy a különbség? Max. annyi, hogy az egyik végül tartósan letelepedik, a másik meg nem. Hiába hepciáskodsz, meg próbálsz a kákán is csomót keresni, elég gyengén csinálod. A vendégmunkás angolul migrant worker, aki kinn is marad, az meg csak simán migrant. Hú, hatalmas különbség! Egyébként ez csak játék a szavakkal, mert továbbra sem az számít, mik az illető szándékai, hanem, hogy milyen munkát végez. Attól, hogy valaki le is telepszik, még végezhet ugyanolyan munkát, mint egy vendégmunkás.
"Viszont tegy meg egy szivesseget es ne idezgess, mert itt a GYK-n, tapasztalatom szerint legalabbis, nem igazan az egyetemet vegzett emberkek szoktak idezgetni, erted ugye ;)"
Értem, hát. Te nem tartozol közéjük, ezért halál frusztrált vagy, ez elég nyilvánvaló. A tapasztalataink egyébként eltérőek, én pontosan azt látom, hogy az idézés a precíz, megbízható válaszadók szokása. Most már csak azért is idézgetni fogok :)
"Ja es igen, mar annyira sokat eltem angol nyelvteruleten, hogy bevallom, leszarom, h kicsivel, vagy naggyal irom a nemzetisegneveket (programozashoz egyebkent sem eletbevago - es hidd el, tudom, h nem minden "bevandorlo" csicska, de ez meg LEGYEN AZ EN DOLGOM, oks? ;) "
Ha ennyire leszarod, és szemmel láthatóan az ékezetekkel se törődsz, akkor miért nem szarod le mondjuk azt is, hogy j vagy ly, hogy hogy működik a magyar vesszőhasználat, vagy miért nem fogalmazol egyenesen angolul? Az a helyzet, hogy baromi vicces, ahogy az igénytelenségedet próbálod valamiféle kultúrsznobsággal kimagyarázni, racionalizálni. Az meg kit érdekel, hogy mi életbevágó a munkádhoz? Ha egy magyar fórumon írsz, akkor elvárjuk, hogy magyarul írj, legjobb tudásod szerint. Senkit nem érdekel, mi a munkád.
Hu, de kemeny valaki.. Csak az a gond, h orbitalis baromsagokat ir. :D
Azert nem irok ekezetet, mert nincs, na erre varj gombot. Nekem jo igy is, te meg kit erdekelsz? Szerinted en a kakan is csomot keresek, ugyanakkor te a vesszokon problemazol, pihenjel mar..
A vendegmunkas es bevandorlo kozti kulonbseget olvasd el, ha egyaltalan tudsz angolul, parancsolj:
Elolvastad az elso bekezdes utolso mondatat is? Koszonom!
Amugy te egy ilyen kis kotekedo futyike lehetsz, pontosan az ilyenek szoktak "precizsegre" hivatkozva idezgetni.. (kozben egyszeruen nincs annyi agyuk sem, h megjegyezzek mibe akarnak belekotni)
Vegul pedig: pontosan annyira erdekes, h Te hova jartal egyetemre (bar ketlem, h jartal), mint az hogy mi az en munkam.. Szanalmas vagy, felejts el.
Annyira vicces, hogy emberek hogy egymásnak tudnak ugrani egy kis véleménykulonbség miatt.
Emberek, nyár van (bár most Londonban nem érezheto), csak relax. ;)
Bocsi az offért, de ez most kikivánkozott belolem. :D
"Azert nem irok ekezetet, mert nincs, na erre varj gombot. "
Informatikusként bizonyára nagy kihívás számodra kódtáblát váltani. Én kb. egy perc alatt átállítottam a billentyűzetemet a cirill billetnyűkiosztásra, amikor szükségem volt rá.
Az idézgetésre meg azért van szükség, mert mindig a pontos idézet a legjobb. És valóban, egy tizenakárhánysoros válasznál az ember nem tudja a másik minden butaságát a fejében tartani, amire reagálni akar.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!