Hány napot tartózkodhat az Európai Unióban, aki külföldi?
Figyelt kérdés
Úgy hallottam, hogy 90 nap egy fél évben, viszont nem vagyok benne biztos. Valamint nem tudom, mikortól számolják a fél évet? Esetleg tudja valaki hol tudok utánanézni?2015. ápr. 15. 22:21
2/3 anonim válasza:
A 180 napot attól a naptól kezdve számolják, hogy az országba jött (nem jan. 1-től!).
Igen, a leginkább a származási országától függ.
Az adott ország budapesti nagykövetségének honlapján tudsz szerintem utána nézni.
3/3 anonim válasza:
Attól függ milyen vízuma van.
Illetve, hogy milyen országokban akar tartózkodni. Mivel a schengeni övezetre is egy külön vízum van és a nem schengeni EU-s országokba is külön-külön vízum kell (már ha egyáltalán kell neki).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!