Ha a Párom külföldi, akkor ő meddig tartózkodhat Magyarországon? (Anyja magyar és anyai ágon rokonai Magyarországon élnek). Én is magyar állampolgár vagyok. Házastársi viszony jelentene előnyt ebből a szempontból?
Házasság esetén nem szokás deportálni a népet a gázkamrába.
A norvégok nem EU tagország, így alapesetben tartózkodási engedély kell.
"Ha az anyja a pasid születésekor magyar állampolgár volt, akkor ő is megszerezte a születéskor."
Ezt honnan veszed?
Mert én nem így tudom...
Ezt neki kell tudnia, a saját adatai szerint vonatkoznak rá a szabályok, Te meg majd csak tőle megkérdezed és kész.
Nyilván függ attól, milyen állampolgárságai vannak, az országában milyen vízumokat szerezhet, stb.
A norvégiai magyar nagykövetségen kell megkérdeznie.
Magyarország Alaptörvénye G) cikk (1) bekezdés szerint:
Születésével a magyar állampolgár gyermeke magyar állampolgár. Sarkalatos törvény a magyar állampolgárság keletkezésének vagy megszerzésének más eseteit is meghatározhatja.
A magyar állam és egy személy közötti jogviszonyban más állam semmit sem korlátozhat, tehát pl. szlovák magyar kettős állampolgár elveszítheti a szlovák állampolgárságát (ami a Szlovák állammal lévő viszony), de a magyar állampolgárságát nem veszítheti el a szlovákiai szabályozás alapján, azt legfeljebb a magyar alapján lehetne, de ilyen nincs ld. Alaptörvény G) cikk (3) bekezdés: Senkit nem lehet születéssel keletkezett vagy jogszerűen szerzett magyar állampolgárságától megfosztani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!