Kezdőoldal » Utazás » Európa » Berlin tisztább város, mint...

Berlin tisztább város, mint Budapest?

Figyelt kérdés
2015. márc. 19. 16:39
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
Elhiszem, hogy jöttél megvédeni Budapest becsületét, de nem igaz, amit írsz. A leggettósabbnak mondott Wedding városrész is ezerszer tisztább és rendezettebb mint Pest hatodik vagy hetedik kerülete, pláne mint a nyolcadik.
2015. márc. 23. 00:07
 12/14 anonim ***** válasza:

Én meg egy évig laktam nem messze az Alexanderplatztól, és biztosíthatlak, hogy sokkal tisztább a környéke, mint Bp. bármelyik része. De amúgy ott a mellékutcákban gyakran van piac, mindenféle kirakodóvásárok, fesztiválok, ha egy ilyen után mész oda, amikor még nincs feltakarítva, akkor nyilván tiszta szemét minden. Ilyet már én is láttam közvetlenül az Alex mellett, amíg nem ért oda a kukáskocsi, szó szerint hegybe söpörték a szemetet az út mellé, hogy az autók el tudjanak menni.

Barátnőm meg épp Weddingben lakott, a rossz arcok, dagadt néger nők és más hasonlók fokozott jelenléte tényleg feltűnő volt a környéken, de a tisztasággal ott sem volt komoly probléma.

2015. márc. 23. 00:23
 13/14 anonim válasza:

11-esnek:

Mivel Sem pesti nem vagyok, csak laktam ott 6 hónapig, és a pesti mentalitást Sem bírom (amikor a Pest határa után már görbül a Füld és a semmibe lehet esni, meg lenézzük a "vidékieket"), nem hiszem hogy elfogultan védeném a becsületét, csak nem szeretem azt ha elfogultan németországban minden jobb.

5 éve élek némtországban, és sok helyen megfordultam, ahol azt mondom, mindegy hogy pest vagy ez. Persze ez leginkább a DDR-es régi városok egyes negyedeire jellemzö (Pl. Thale, Blankenburg stb.), de mint említettem, Duisburgban is megnéztem azt a részt ahol nem szivesen robbantam volna le, és Kasselben is egy bizonyos városrészben a rendör is azt mondja hogy ha lát este höbörgö sötét bandát, inkább nem néz oda, mert valószinü ö huzza a rövidebbet fegyverrel is. Na ott a város kb. 8.-ker hangulat. Persze ha azt nézzük hogy mennyi papír meg kutyaürülék van a földön akkor jobb mint pest. Ha azt hogy hány bedölt lepukkant koszos épület, akkor nem biztos.

Mindenesetre az összbenyomásom Berlinnel az hogy tünés innen. (Pesttel is)

2015. márc. 23. 09:03
 14/14 anonim válasza:
Igen,sokkal.
2015. márc. 25. 21:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!