Spanyolországban hogy van ez a parkolás dolog?
Milyen az a parkolótárcsa?
Most egyébként, hogy jobban utánanéztem, találtam Malaga-ban (oda megyünk nyaralni) egy helyet, ahol kivételesen volt parkolójegy automata. De nagyon sok helyen semmi információt nem láttam a parkolásról, csak a kék P táblát...
De ugyanúgy vannak parkolójegyes (automatás) helyszínek is mint a parti sétánynál:
Ha még segít a parkolóhely választásban:
Ha fehérrel van felfestve: ingyenes
kékkel: fizetős
zölddel: a helyi lakosoknak fenntartva
Ahol én lakom, ott is így van. A padkán végigfestett kék a fizetős zóna, sárgával ott tilos megállni.
Ahol meg kék, ott vannak parkolóórák bizonyos távolságra.
Múltkor lejárt az idő, várt egy bünti, de ott helyben még aznap a parkolóórán meg kellett nyomni a bünti gombot, az kiadott egy cetlit és ezt kellett a büntetési cédulával együtt a parkolóórában egy nyílásba bedobni. Valami 3 euró 50 környékén lehetett, szóval nem is brutál összeg.
De nyugi, ahol fizetős ott lehetőség is van a jegyvételre. De van sok helyen parkoló is (épületek alagsorában, mélygarázs sétány alatt, stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!