Postojnai cseppkőbarlang vagy Skocjan barlang (Szlovénia)? Melyik a jobb?
Köszönöm szépen a válaszokat! :)
A második válaszolónak mondom, hogy családdal utazunk, anyukám szinte a kiépített barlangoktól is frászt kap, mi többiek viszont vígan elmászkálunk bármilyen barlangban - a közös megegyezés tehát az lett, hogy egy db barlangot nézünk meg, ami kiépített. Így találtam rá erre a két barlangra, amik között dönteni kéne. Ha tudnál segíteni abban, hogy melyiket miért ajánlod, azzal sokat segítenél. Előre is köszi!
postojnában egy kisvasúttal visznek körbe a barlangon....szerintem ez teljesen személytelen,illetve teljesen gépies,fizetsz-beülsz-mész egy kört-viszlát....
Skocjanban idegenvezetővel járjátok végig a barlangot,lehet választani(angol,német,olasz)nyelvű idegenvezetőt.megálltok bizonyos helyeken,mesél a barlangről,cseppkövekrő....szerintem sokkal személyesebb az élmény,és amúgy szerintem skocjan sokkal szebb mint postojna,csak az már teljesen fel van sztárolva,jobban fel van kapva,de nem tudom miért,mert mondom skocjan sokkal szebb.....skocjanban 2 része van a barlangnak:
-csendes rész:innen indul a túra....itt lesznek nagyon szép cseppkövek
-hangos rész:a föld alatti reka folyó óriási(de tenyleg felfoghatatlanul nagy) teret hozozz létre a föld alatt!LÁTNI KELL!!
Az egész program kb 1 -1.5óra hosszú....fényképezni nem szabad,de ha ügyes vagy tudsz lőni pár képet!
Végül a postojnaiba mentünk, de a másikat is meg fogjuk nézni mindenképp, ha arra járunk.
A válaszaitokkal ellentétben azonban nekem nagyon tetszett Postojna, a kisvasút pont arra volt jó, hogy ne a lábad elé nézz, hogy mikor esel hasra, hanem tudtál figyelni teljes egészében a cseppkövekre. Mi vettünk audio guide-ot, úgyhogy volt magyar nyelvű idegenvezetés is (ami egyébként nem lenne), úgyhogy összességében nagyon tetszett mindannyiónknak. Kicsit talán drága a belépőjegy, de ezt mindenkinek látnia kell egyszer.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!