Szlovéniai nyaralás - hegyi tavak, kultúra. Mit ajánlotok?
Párommal Szlovéniába utaznék a nyáron nagyjából egy hétre, szimpatikus ország, de keveset tudok róla. Túlontúl sokat nem szeveznék előre, de szívesen várok tippeket mit érdemes megnézni.
- Fürdés, kikapcsolódás szempontjából a hegyi tavak tetszenek a legjobban, hova érdemes menni? Tudom, hogy a Bledi-tó a legfelkapottabb, van esetleg más is ami van olyan szép, szállás is lenne a közelben, de péládul nincs tele túristákkal? Nem baj, ha a Ljubljanától nincs túl messze, de persze a földrajzon változtatni sem kell.
- Kultúra szempontjából engem a Neue Slowenische Kunst, illetve Laibach érdekel, de annak utánajárok egyedül, esetleg más érdekesség?
Szívesen olvasok más tippeket, tapasztalatokat.
Köszi.
Kedves Kérdező!
Én Szlovéniában élek. Igazából bárhova mész gyönyörű de ami szerintem a legszebb és ahova érdemes elmeni az ezk a helyek, ill. városok.
Kezdjüka határ melleti várossal Lendvával ahol én is lakok. Itt vannak külömböző rendezvények mint pl. Bográcsfeszt, Halászléföző verseny, vagy épp A szüreti felvonulás, ill. nagyon szép sétákat lehet tenni a hegyen is. Amugy pedig ezek arendezvények agugytus körül szoktak lenni de ez minden éven változó a dátum. Szálásnak pedig itt van a Hotel Elizabet, Hotel Lippa, Vagy a hegyen a Cuk Borozó itt megtudtok szálni. Ja és lendván még egy plusz pont hogy mindenki tud magyarul.
Amit még a leirásban emlitettél az a Beledi tó (Blejsko jezero) ide is nagyon megéri meg szép de szerintem gyórsan meg lehet unni egy egynapos kirándulásra megéri de semmi másra. Persze ez csak az én véleményem.
Aztán ott van még Goriska Brda nagyon szép olaszország mellet van ugyhogy akár még át is tudtok ruccani egy kicsit Olaszországba. Illetve juniusban van a Cseresznye fesztivál. Na ide megéri. Valamint mellete van még Nova Gorica. Gyönyörű. És emellet még nem tull mesze van a Szlovén tengerpart. Piran, Koper,.. Ugyhogy még a tengerben is tudtok fürödi. És még Olaszországot is láthatjátok.
Amit még fontos megemlitenem hogy szlovénia pici ugyhogy autóval Lendvától Koperig kb. 4-5.
Ja és amit élfelejtettem pedig az egyik legszebb az a Lipica a lovakról, lovas bemutatok, lovaskocsikázás meg minden fantasztikus.
Nekem ezek a helyek tetszettek legjobban persze van még rengeteg más szép hely, város,... de én ezeket ajánlanám.
Remélem tudtam segíteni. Ha van bármi kérdésed vagy érdekel valamelyik város, bármi akkor irhatsz privát üzenetet vagy itt is irhats.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!