Kezdőoldal » Utazás » Európa » Melyiket kedvezőbb bérelni...

Melyiket kedvezőbb bérelni Londonban? Albérletes kérdés.

Figyelt kérdés

Lenne egy szoba nagyon a külvárosban vonattal, metróval bejutni a központba 1 óra 15 perc körül lenne, viszont nagyon olcsó.

Találtam közben egy másikat is, ez 1-es zónához nagyon közel (Tower Bridge kb 10 perc) lenne, viszont értelemszerűen drágább.

Az eltérés kb 40-50 font.

Nem éltem még kint, tehát arra lennék kíváncsi, hogy ezt a különbséget elkölteném e vonatra metróra stb-re, ha rendszeresen bejárok majd dolgozni? Plusz ha hozzászámolom a napi kb 2,5 óra tömegközlekedést is úgy már annyira nem kedvező.

Aki kint él mit gondol, mik a tapasztalatok?

Megéri jobban a belvároshoz közeli?

2015. jan. 22. 11:00
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:

50 font hetente?

Mi direkt úgy költöztünk, hogy a munkahelyhez néztük a szállást, hogy a tömegközzel lehessen spórolni. Szóval nem hülyeség. Nem tudom pontosan mennyi egy fullos oyster card, de ilyan 150 font körül van havonta.

Szóval ha a szállásról könnyebben és gyorsabban eléred a munkahelyedet, akkor megérheti. De önmagában az, hogy a belvárosban vagy, még nem jelenti azt, hogy gyorsabban beérsz. Mert pl ha forgalmas részen buszozol, az simán lehet hogy egy órát ücsörögsz az Oxford streeten. Az 1 óra 15 perces menetidő egyáltalán nem sok. Nekem a munkahelyemre beérni busszal napközben 75 perc volt. Éjjel 20. Ennyit számít a forgalom. Napközben például rövidebb idő alatt értem volna be gyalog, mint a busszal.

Igazából azt kell mérlegelned, hogy milyen munkád van, mennyit keresel, hol van a munkahelyed. Ha alacsony keresetű vagy, 40 fontért nyugodtan utazhatsz egy órát.. Ha sokat keresel, akkor nyilván kényelmesebb a belvárosban lakni..

2015. jan. 22. 12:44
 2/17 anonim ***** válasza:
Megéri közelebbi, mert a napi cca.3 óra utazás előbb-utóbb kikészít, és a külső zónákból bejárni drágább, tehát hiába olcsóbb a lakhatás, azt elveszted utazásnál.
2015. jan. 22. 13:01
 3/17 anonim ***** válasza:
Egyetértek az utolsóval. Amit nyersz a réven, azt elveszted az utazással a vámon. Egyébként ha vonattal több mint egy óra, akkor az jó messze lehet. Még Lutonból is csak félóra a vasút. Mondjuk neked kell mérlegelni. A központban magyar mércével csillagászati árakat kérnek egy pár négyzetméteres lyukért is. Ott egy heti albérlet kerül annyiba egy sokkal kisebb helyért, mint itt egy havi. Attól függ, milyen gyakran kell a központba járnod.
2015. jan. 22. 15:47
 4/17 anonim ***** válasza:

Na de ne vicceljetek már.. Hogy érné már meg a közelebbi, amikor a tömegközlekedés sokkal olcsóbb? Ha a központban egy szoba 600, kint pedig 300, és az oyster különbözet 80, akkor ki tudjátok számolni.

Ha csak a belvárosban nem fog ki valami lehetetlenül olcsót, akkor minden esetben olcsóbban jön ki az utazással. Itt egyedül a kényelmi szempontok játszanak csak szerepet. És egyébként egy óra metróval nem olyan sok. A legtöbb metróvonal menetideje egy óra. Ha átmész a város egyik végéből a másikba metróval simán van egy óra, és akkor még nem tanyán jársz.

A kérdésre válaszolva továbbra is csak annyit kell eldönteni, hogy van-e pénzed a belvárosi lakásra. Anyagilag biztosan nem fogja jobban megérni.

2015. jan. 22. 15:56
 5/17 anonim ***** válasza:
Ok, csak kérés, hogy valóban csak 80 font-e a különbözet. Nekem kinn sose volt Oyterem, mert mindenhová gyalog jártam, ezért nem tudom, hogy mennyi egy havibérlet a legkülső zónától a legbelsőig, de az egyesben ha csak pár megállóra is veszel egy-egy jegyet, úgy is rohadt drága. És hát az idő is pénz. Egyébként, a kérdező azt írja, hogy a különbség 40-50 font. Ha igazad van, és 80 fonttal kell számolni Oysterért, akkor ez még úgy is bőven megéri, de ha az Oyster drágább, akkor meg még inkább. Viszont, bevallom, nekem kicsit hihetetlennek hangzik, hogy egy külvárosi és egy Tower Bridge melletti lakás különbsége csak 40-50 font lenne.
2015. jan. 22. 16:15
 6/17 anonim ***** válasza:

Na most megnéztem. Zone1 és Zone1-6 között 100 font különbség van.

Az első kérdésem pont ez volt, hogy az az 50 font az hetente vagy havonta? Mert szerintem hetente gondolta.És az egy hónapra máris 200. Tehát az utazással még mindig 100-al jobban jár.

És a külső zónákban a heti 80-100 fontot elkérik a szobáért. Viszont 130-150 fontért már a belvárosban is vannak szobák. Csak havi szinten nem mindegy hogy 400-at, vagy 600-at fizetsz.

2015. jan. 22. 16:36
 7/17 anonim ***** válasza:
Ha 1 órát metrózol, akkor a külső zónából jársz be, onnan a havi bérlet cca. 217 font. Ha az 1-esben dolgozol, de a 2-esben, max a 3-asban laksz, máris legalább 100-130 fontot spórolsz az utazáson. Annyival nem olcsóbb a külső rész hogy megérje utazni érte napi 2,5 órákat. 900 fontért bèrlek egy studió lakást belvárostól 15 percre, ugyanilyen kis lakás a külsőbb rèszeken maximum 50-90 fonttal olcsóbb.
2015. jan. 22. 16:44
 8/17 anonim ***** válasza:

Nyilván a kettes, vagy hármas zónától kintebb lakni nem éri meg, ha a központban dolgozik. De igazából a kérdése két konkrét lakásra vonatkozott. Azt kérdezte, hogy a heti 50 font megéri-e, hogy ne kelljen utaznia. És ez anyagilag nem éri meg, hiszen az utazása nem kerül heti 50-nel többe. Az más kérdés, hogy eleve nem kéne kint lakni a francban.

De egyébként a Marble Arch elég központi helyen van, és onnan pár megállóra az Edgware roadon már jóval olcsóbbak a lakások, és az még mindig zone2. Azon a környéken néztük heti 300-ért egy kb. 70m2-es többszobás lakást. Ami már két embernek egész baráti, de abban egy család is elfért volna.

Volt egy srác aki pl. a Baker street mellett bérelt egy szobát 50-ért hetente.

Persze nyilván ezek elég lepukkant lakások, meg nem mindenki hajlandó pakikkal együtt lakni, stb..

2015. jan. 22. 16:58
 9/17 anonim ***** válasza:
Az Edgware rd. az még mindig az első zóna. Ott laktam.
2015. jan. 22. 17:35
 10/17 anonim ***** válasza:
Az Edgware road baromi hosszú, ahogy mész kifele Maida Vale felé az már Zone2, ott van a határ.
2015. jan. 22. 17:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!